מאפה פיסל ממולא גבינות ועגבניות מיובשות של מיקי שמו

מיקי שמו ולאון אלקלעי מכינים מתכון של מאפה צרפתי ממולא בשפע של דברים טובים מתוך "מתוק או מלוח"

המרכיבים ל – 6 יחידות פיסלים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
3 כוסות+ 2 כפות (450 גרם) קמח לחם
1/2 כוס פחות כף (50 גרם) קמח מלא
1/2 (10 גרם) כף מלח
11 כף (12 גרם) שמרים טריים
¼1 כוסות (300 מ”ל) + ½1 כפות (25 מ”ל) מים
½2 כפות (35 מ”ל) שמן זית
מלית עגבניות מיובשות ופסטו
250 גרם עגבניות שרי חתוכות לקוביות
150 גרם עגבניות מיובשות
100 גרם פסטו
50 מ”ל (1/4 כוס פחות 1 כף) שמן זית
50 גרם גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות 1/2 1 ס”מ X 1/2 1 ס”מ
2 תפוחי אדמה קטנים – בינוניים מבושלים, מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
פיסלים צרפתיים ממולאים בכל טוב של מיקי שמו. צילום: איתיאל ציון
אופן הכנה
הכנת הבצק
1 במיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, שמרים, מים (600 מל’) במהירות בינונית כ-6 דקות.
2 מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה וממשיכים בלישה כ-3 דקות נוספות, מוסיפים את המים הנותרים בהדרגה לתוך קערת המיקסר, לאחר מכן את המלח ולבסוף את השמן זית עד לקבלת בצק אחיד וחלק, סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.
3 מוציאים את הבצק מתוך קערת המיקסר וקורצים ממנו כ-6 כדורים, יוצרים מכל כדור צורה של מלבן קטן ומניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מעט מקומחת ומתפיחים כ- 40 דקות נוספות.
הכנת המילוי
1 קוצצים את העגבניות המיובשות לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם שמן זית וממרח פסטו
2 מוסיפים את עגבניות השרי החתוכות ומערבבים לתערובת אחידה המוכנה לעבודה.
הכנת הפיסלים
1 מחממים תנור ל-180 מעלות
2 מרדדים כל מלבן בצק לעובי 3 מ”מ.
3 מורחים מן המלית במרכז ומפזרים כך שמרבית הבצק מכוסה, מפזרים קוביות תפוחי אדמה.
4 מגלגלים לרולדה דקה בעובי אחיד.
5 מברישים בביצה טרופה
6 חורצים 5-6 חתכים אלכסוניים.
7 מתפיחים כחצי שעה.
8 אופים כ- 12 דקות עד להזהבה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות