תבשיל דגים סלוניקי – פשה קון נוראדה: כשר לפסח של חיה עזרא עם שאול בן אדרת
תבשיל דגים סלוניקי – פשה קון נוראדה: כשר לפסח של חיה עזרא מתוך "כמו של סבתא" עם שאול בן אדרת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג דג טרחון בסלנג ספרדי נקרא טרולוס
3/4 כוס קמח מצה (על קילו דגים)
קצת שמן לטיגון
2 כוסות מים
1/2 כוס חומץ רגיל
מלח
פלפל
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה
1 להמליח את הדגים.
2 לטבול בקמח מצה.
3 לטגן אותם ולשים בצד.
4 במחבת גדולה להכין רביכה עם: הקמח מצה, המים וקצת שמן.
5 להוסיף לרביכה חומץ, מלח ופלפל.
6 לערבב היטב.
7 לקצוץ אגוזים ולהוסיף את האגוזים הקצוצים.
8 להביא לרתיחה פעם אחת.
9 לסדר את הדגים בכלי בשכבה אחת ולכסות עם הרוטב, עוד שכבה ועוד רוטב.
