פסטת דייגים של אבי ביטון

מתכון של אבי ביטון לפסטה של דייגים, מנה צבעונית עם ניחוח של חו”ל, מתוך התוכנית "פשוט לבשל"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם פסטה
1/4 כוס שמן זית
350 גרם דג ים לבן ללא העור (בורי, דניס או לברק)
300 גרם עגבניות שרי
6 פרוסות דקות של לימון
עלים מ-5 ענפי טימין
פלפל ירוק חריף
6 שיני שום
פלפל שחור גרוס
מלח
1/4 כפית סוכר
מיץ מלימון אחד
1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
פסטת דייגים של אבי ביטון
פסטה של דייגים. מתכון של אבי ביטון. צילום: שניר (סופגי) גואטה
אופן הכנה
1 מבשלים בסיר את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן.
בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב:
1 יוצקים שמן זית למחבת כבדה ומחממים.
2 חותכים את הדג לקוביות. מוסיפים מלח ופלפל ומכניסים לסיר. מוסיפים מעט סוכר.
3 פורסים את השום, חוצים חלק מעגבניות השרי וחלק משאירים שלמות, קוצצים טימין ופלפל חריף.
4 מוסיפים למחבת את הירקות הקצוצים ומטגנים יחד.
5 מוציאים את הפסטה ומעט ממי הבישול שלה למחבת עם הדגים והירקות.
6 סוחטים לימון מעל הפסטה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: