קציצות דגים באפונה ולימון של עדן הראל

עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מכינים קציצות דגים בטעם של בית

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקציצות:
500 גרם פילה דג באס
500 גרם פילה דג בורי
חופן כוסברה
חופן נענע
5 שיני שום
2 כפות (30 גרם) זחוק חריף עדין מכסה לבן
מלח
לרוטב והתוספת:
חצי כוס שמן זית
בצל שאלוט
ראש שום שלם
1 פלפל ירוק חריף
כף לימון כבוש
אפונת שלג
תרד
2 לימונים
מים
להגשה:
כף גרידת לימון
מיץ לימון
כוסברה טריה
אופן הכנה
1 קוצצים 500 גרם דג באס ו 500 גרם דג בורי – דגים טריים.
2 שמים בקערה יחד עם חופן כוסברה, נענע ו 5 שיני שום שנוקה מראש, מלח לפי הטעם ו 2 כפות זחוק (30 גרם)
3 מערבבים קצת ומכניסים למקרר ל 10 דקות.
4 בינתיים חותכים את הירקות ומכינים את מה שצריך להכנת הרוטב.
5 מכדררים בעזרת שמן זית את התערובת ומניחים בצד. מחממים סיר שטוח גדול עם שמן זית, משטחים מעט את הכדורים ונותנים הזהבה משני הצדדים. ומוציאים חזרה לכלי.
6 באותו הסיר נכין את הרוטב עם חצי כוס שמן זית, שום שלם, בצל שאלוט, פלפל ירוק חריף שלם, כף לימון כבוש, מלח פלפל כמובן. ואז נוסיף את הירקות שבחרתי תרד ואפונת שלג.
7 נוסיף מים, מיץ משני לימונים ונשבץ חזרה את הקציצות בזהירות.
8 לאחר צמצום טוב, כ 10 דקות על אש בינונית ניתן להגיש!
9 להגשה: נסדר בצלחת את הירקות, מעליהם את הקציצות, נשפוך מעל רוטב ונקשט עם כף גרידת לימון וכוסברה.
קציצות דגים של עדן הראל
צילום שגיא גואטה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות