ראש לוקוס עם תפוחי אדמה של אידי ישראלוביץ: שתהיו לראש ולא לזנב

אידי ישראלוביץ' מציג מתכון לראש לוקוס שכדאי להתחיל איתו את השנה החדשה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק”ג ראש לוקוס חצוי לשניים
2 תפוחי אדמה
1 שורש סלרי
1 בצל סגול
1 בצל לבן
מעט פטרוזיליה
2 ענפי סלרי
6 לבבות ארטישוק
צרור כוסברה
8 שיני שום
100 גרם דג מעושן
2 פלפלים חריפים אדומים יבשים
1 כוס אפונה ירוקה
1 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר ציר ירקות/דגים
10 שערות זעפרן שהושרו במים חמים
0.5 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף פרנו
מלח
פלפל
אופן הכנה
1 במחבת גדולה או בסיר נמוך ורחב מחממים את שמן הזית.
2 מוסיפים את ראש הלוקוס ומטגנים.
3 מוסיפים את הבצל, השום, תפוחי אדמה ומנערים את הסיר.
4 מוסיפים את לבבות הארטישוק, שורש הסלרי והפלפל החריף, מנערים, ממליחים ומפלפלים.
5 מפזרים כפית כורכום ומוסיפים את הגזר.
6 מכסים את ראש הלוקוס בציר דגים/ירקות, מוסיפים פפריקה מתוקה ואת שערות הזעפרן שהושרו במים חמים.
7 מביאים לרתיחה ומכניסים את הדג המעושן וענפי הסלרי.
8 מביאים לרתיחה ומכניסים את הדג המעושן וענפי הסלרי.
9 מוסיפים את האפונה וכף פרנו ומבשלים כרבע שעה.
ראש לוקוס עם תפוחי אדמה של אידי ישראלוביץ שתהיו לראש ולא לזנב
ראש לוקוס עם תפוחי אדמה של אידי ישראלוביץ שתהיו לראש ולא לזנב

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות