המרק של הדייגים: מרק בויאבז

ויקטור גלוגר מסביר איך להכין מרק בויאבז ביתי ממש כמו בצרפת

בויאבז זהו אחד המאכלים האהובים עלי. בויאבז הוא בעצם המרק של הדייגים.

לצערי, הרבה מסעדות היום קוראים לכל מרק דגים מרק בויאבז.

במקור, היו הדייגים במארסיי חוזרים מהדייג בסוף כל יום ומוכרים את כל מה שתפסו, ואת כל מה שנשאר להם, הם היו מבשלים יחד עם עגבניות טריות,  גזר, כרישה, שומר, תפו”א, עשבי תיבול ועוד – מכל טוב.

ליד זה לוקחים לחם וממרח בשם רוי.

רוי –  מהמילה חלודה. ממרח שעשוי מלחם, קצת מהמרק, הרבה שום, פלפל חריף ושמן זית.

בעצם בויאבז זו ארוחה מלאה ולכן זו טעות לקרוא למרק דגים בויאבז.

לאחר מכן, העשירים גילו את המאכל הנפלא הזה ועשו בו שינויים; הוסיפו לו זעפרן ותבלינים יקרים והחליפו את הדגים הפשוטים בדגים כמו דניס ולוקוס.

באנטיב שברביירה הצרפתית ישנה מסעדה שנקראת “לה בקון”, שם נמצא הבויאבז הכי אמיתי שאפשר למצוא.

בבית הייתי ממליץ לכם לעשות ציר מכמה דגים, ירקות שורש, פלח של תפוז, עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, עלי דפנה, כוכב אניס ועגבניות טריות. אחרי שמכינים את הציר העשיר הזה, מבשלים בתוכו תפוח אדמה עם פילטים של דגים ומגישים את זה עם טוסט עם שמן זית ורוי נהדר. אם אין לכם כוח לעשות רוי; קחו מיונז, פפריקה מתוקה, שום כתוש, כף או שתיים מציר המרק ומרחו את זה על הטוסט.

ליד כל זה מומלץ לשתות יין לבן צונן, ערק או פסטיס עם מים מאוד קרים. בתאבון!

מומלץ לקרוא גם:

בויאבז מרק דגים של ניר צוק

פסטת דייגים של אבי ביטון

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות