קבב דגים על קרם גזר וטחינה של הילה אלפרט
מנה מושלמת וקלילה לאירוח ובכלל
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
400 גרם פילה ברמונדי ללא העור
0.25 כפית פלפל שחור גרוס
2.5 כפות לימון כבוש קצוץ
1 כפית שטוחה של זרעי כוסברה גרוסים
2 כפיות נענע קצוצה דק
2 פלפלים חריפים, חפים מזרעים, קצוצים דק
לקרם גזר:
1 כוס מיץ גזר
3 ס”מ ג’ינג’ר טרי קלוף
1 שן שום
כף רכז עגבניות
1 פלפל אדום חריף
2 למון גראס (החלק הלבן)
2 כפות סויה
2 כפות טחינה גולמית
1 קליפה מגורדת מלימון
להגשה:
1 עלי נענע קצוצים דק
1 עלי כוסברה קצוצים דק
אופן הכנה
1 קוצצים את הדגים עם סכין חדה
2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבב מלבד שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה
3 מכסים ומעבירים למקרר ל־20 דקות
4 מחממים שמן זית במחבת גדולה, צרים מתערובת הקבב קציצות קטנות ומטגנים אותן כ־5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות
5 מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג
6 מערבבים את כל החומרים לקרם הגזר, טועמים ומתקנים תיבול
7 משטחים את הקרם מניחים מעל את הקבב, זורים את העלים ומגישים מיד