קונפי דג על פתיתים בעגבניות ואריסה של הילה אלפרט
שילוב מנצח של התוספת האהובה עלינו עם מנת דג בריאה ותיבול מיוחד.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 נתחי ברמונדי, ללא עור (כ-450 גרם)
500 גר’ פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן
2 כפות גדושות הריסה
2 כפות פולפה
2 כפות תרכיז עגבניות
2 כפות שמן זית
חופן עלי נענע קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 גזרים מרוסקים דק
להגשה
2-3 פלפל חריף טרי, פרוס לפרסות בעובי של כחצי ס”מ
3 עגבניות מלאות מיץ
4 כפות טחינה גולמית
אופן הכנה
1 מתבלים את הפילטים בלימון כבוש.
2 אחרי שנותנים לו לספוג את טעמי הלימון מטגנים קלות על מחבת בצד של העור בלבד.
3 מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או סיר נמוך ורחב.
4 מאדים את ההריסה עם הפולפה ותרכיז העגבניות כדקה.
5 מוסיפים את הפתיתים ומערבבים כדקה.
6 מוסיפים את השום הנענע והגזר.
7 מערבבים, טועמים, מתקנים.
8 בכלי הגשה משטחים את הפתיתים, מפוררים את הדג, סוחטים עגבניות, מפזרים פלפל חריף וטחינה ומגישים.