פילה סלמון עם גבינה וסלט טאבולה של מיקי שמו ולאון אלקלעי

לאון אלקלעי ומיקי שמו עם מתכון למנת דג לצד סלט טבולה מקינואה מתוך התכנית “מתוק או מלוח”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

180 גרם פילה דג לבן טרי/ סלמון
1 כף שמן זית
1 כף חמאה
2 כפות יין לבן יבש
3 כפות גבינת גרנה פדנו מגוררת
1 כף מיונז
2 גבעולי בצל ירוק
2-3 כפיות מיץ לימון
צרור שמיר
צי’לי גרוס
סרירצ׳ה- חריף תאילנדי
מלח ופלפל שחור גרוס
לטבולה קינואה
1 כוס קינואה מעורבת
2.5 כוסות מים
1 מלפפון
8 עגבניות שרי בצבעים שונים
חמוציות לפי העדפה
4 פרוסות לימון כבוש
צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, צרור בזיליקום, צרור נענע
2 בצלים ירוקים
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון טרי
פלפל שחור גרוס ומלח
חופן צנובר
תרסיס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מדליקים תנור במצב גריל ומניחים רשת של כ – 15 ס״מ מתחת לגוף החימום.
  2. מערבבים את הגבינה עם החמאה, המיונז, מיץ הלימון, השמיר, הצ׳ילי הגרוס והסרירצ׳ה.
  3. מתבלים בפלפל שחור ומלח לפי הטעם.
  4. במחבת עם מכסה תואם שמים את השמן והחמאה.
  5. כאשר המחבת חמה מאוד מוסיפים את פילה הדג כשהעור כלפי מטה.
  6. מטגנים כ – 2-3  דקות.
  7. יוצקים את היין ומכסים מיד.
  8. מבשלים עוד 2-3 דקות.
  9. מעבירים את הדג לתבנית צלייה.
  10. מערבבים ויוצקים מעל את הרוטב.
  11. מכניסים לתנור עד שהרוטב מבעבע ומעלה נקודות חומות.
  12. מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים בצל ירוק קצוץ.
  13. הכנת סלט הטבולה קינואה: בסיר שמים תרסיס שמן זית וקינואה.
  14. מטגנים תוך בחישה כדקה.
  15. מתבלים ומוסיפים מים.
  16. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות עד שהמים מתאדים.
  17. מעבירים לקערה ומצננים.
  18. קולים את הצנוברים במחבת יבשה ומעבירים לצלחת קרה.
  19. חותכים את המלפפון לקוביות קטנות.
  20. חותכים את העגבניות לרבעים לאורך.
  21. קוצצים את הלימון הכבוש, הפטרוסזיליה, הכוסברה, הבזיליקום, הנענע והבצל הירוק, מוסיפים הכל לקערת הקינואה ומערבבים.
  22. מתבלים במלח ופלפל. יוצרים אמולסיה מהשמן ומיץ הלימון ויוצקים מעל ומפזרים צנובר קליי.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות