פילה דג על קרם כרובית ופצפוצי חזה אווז מעושן של אבי ביטון
לאכול בבית כמו במסעדה: אבי ביטון עם מנת גורמה של פילה דג וקרם כרובית שגם אתם יכולים להכין בבית בקלות. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
פילה דג לבחירתכם
5 פרוסות של חזה אווז מעושן
שמן זית לטיגון
1/2 לימון
מלח
לקרם הכרובית:
1 כרובית לבנה
ענף 1 של טימין
1 שן שום קצוצה
גרידת לימון (רק החלק הצהוב) מחצי לימון
אופן הכנה
קרם הכרובית:
1 קוצצים את הכרובית דק ומכניסים לסיר. מוסיפים מים לסיר עד שיכסו את הכרובית
2 מוסיפים לסיר את הטימין, השום הקצוץ וחתיכות של גרידת הלימון.
3 מבשלים כ – 15 דקות.
4 מוציאים מסיר הכרובית את הטימין וטוחנים בעזרת בלנד מוט עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
חזה האווז:
1 פורסים את חזה האווז המעושן לרצועות דקות.
2 מחממים שמן זית במחבת וצולים את פרוסות חזה האווז במחבת לוהטת עד שהם “מתפצפצים” והופכים קריספיים.
3 מוציאים את חזה האווז מהמחבת.
פילה הדג:
1 מוסיפים שמן לאותה מחבת ומניחים את פילה הדג ומשטחים אותו כדי שהעור ייצרב למחבת והדג לא יתקפל.
2 מתבלים את הדג במלח ומניחים חצי לימון על המחבת לתוספת טעם.
הרכבת המנה:
1 מניחים על צלחת את קרם הכרובית, מעליו מניחים את פצפוצי חזה האווז המעושן ולצידם את פילה הדג, חצי הלימון המטוגן.
2 מזלפים מעט שמן זית מעל הדג.