מה זה “דג בפפיוט”?

ויקטור גלוגר מסביר איך להכין "דג בפפיוט"- טכניקת בישול שהופכת את ההגשה למרשימה במיוחד.

השם “דג פפיוט” מתייחס בעצם לטכניקה מיוחדת לבישול. אגב, לא רק דגים ניתן להכין בטכניקה הזו אלא כמעט כל דבר. “פפיוט” בא מהמילה פפיון- שזה אומר פרפר בצרפתית. הטכניקה הזאת מתבצעת באמצעות נייר פרגמנט שאותו חותכים לצורת פרפר. בפנים מכניסים דג, ירקות, יין וחמאה, סוגרים את הנייר טוב, טוב ומכניסים לתנור מאוד, מאוד חם.

בגלל שהתבנית רותחת ייווצרו אדים מהנוזלים שהוספנו, הכל יתבשל יחד בתוך הפרפר וכל אחד מהטעמים של המרכיבים שהוספנו ייתן את הטון שלו בצורה שהוא לא היה נותן בתבנית פשוטה.

אחד הדברים שבגללם מסעדות מאוד אוהבות לשים בתפריט שלהן את המנה הזאת היא בגלל שההגשה של המנה מאוד מרשימה ונותנת את האפשרות לפתוח את הפרפר בשולחן וכל הריחות מגיעים מיד לאפם של היושבים.

אם אתם רוצים לנסות את זה בבית וידכם לא משגת נייר פרגמנט, גם נייר כסף יעשה את העבודה. רק חשוב שהתנור יהיה חם.

את אותו הטריק אפשר לעשות עם בצק פסטיה, שזה הבצק שעושים ממנו את הפסטלים והסיגרים שאנחנו מכירים, במקרה הזה הבצק עושה את האפקט של הנייר רק שהבונוס הוא שאפשר גם לאכול אותו.

מומלץ לקרוא גם:

דג על המלח: אפיית דגים ובשר עם מלח בתנור

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: