קונפי דג ים לצד סלט קוסקוס קייצי של אבי ביטון

מנה שדורשת הקפדה ומעט מיומנות, אבל התוצאה שווה את זה. מתוך התוכנית “פשוט לבשל".

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים (6 סועדים):
לקונפי:
2 חתיכות פילה דג מוסר ים
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
1 כוס שמן זית
1 עלה דפנה
2 ענפי טימין
2 פלפל צילי טרי
לקוסקוס:
1 שקית קוסקוס
מעט מלח דק
מעט פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
0.5 ליטר מים
לסלט:
1 צרור כוסברה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל לבן קצוץ
3 כפות אפונה קפואה שהופשרה
1 לימון סחוט (מיץ מהלימון)
2 כפות שמן זית
1 עגבניה שלמה (מיץ של העגבנייה)
לטחינה:
0.5 כוס טחינה גולמית
5 כוס מים קרים
מעט מלח
2 כפות ממרח לימון כבוש
קונפי-דג של אבי ביטון
קונפי דג | צלם – איל גוטמן, סטיילינג- קרן ברק

אופן הכנה

אופן הכנה
1 חותכים את הפילה לגודל הרצוי – 3 חתיכות מכל פילה.
2 מתבלים את הדג במלח ובפלפל.
3 שמים במחבת שמן זית יחד עם הדג, טימין, עלי הדפנה, פלפל צ’ילי ומחממים ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
4 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומתבלים במלח, שמן זית.
5 מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
6 מערבבים יחד את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת המרקם הרצוי.
7 מגישים את קונפי הדג לצד סלט רענן, עם טחינה של לימון כבוש.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות