קדירת דגים של אבי ביטון
רוצים לתקתק ארוחה שלמה בסיר אחד? אבי ביטון מלמד כיצד להכין קדירת דגים משובחת בקלי קלות. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לדגים:
3 דגי לברק חתוכים ל-3
רבע כפית מלח
חומרים לקדירה:
1 ראש שום
1 חבילת פטריות שמפיניון
1 כרישה נקייה
צרור טימין
צרור בצל ירוק
4 תפוחי אדמה
1.5 כוס יין לבן
2 כפות חמאה
להגשה:
1 בגט חתוך לאורכו
2 כפות גבינת לאבנה
1 כפית סחוג
שום
1 צרור פטרוזליה
אופן הכנה
אופן הכנה
הכנת הקדירה:
1 בסיר רחב ועמוק מרתיחים מעט שמן זית.
2 חותכים את הדגים ל3 חלקים, עם העצמות, ומתבלים במלח.
3 צורבים את הדגים בסיר, על להבה גבוהה, ומוסיפים פלפל שחור גרוס.
4 קולפים את תפוחי האדמה.
5 חותכים גס את הפטריות, הכרישה והשום.
6 מוסיפים את כלל מרכיבי הקדירה לסיר, מלבד החמאה.
7 מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות.
8 ניתן להסמיך את הרוטב על ידי טחינה של חלק ממנו בבלנדר מוט למרקם סמיך יותר
9 מוסיפים לסיר את חמאה לעיבוי הרוטב.
להגשה:
1 מערבבים לאבנה עם ממרח סחוג שום ומורחים על חצאי הבגט בנדיבות.
2 בוזקים מעל הלחם פטרוזיליה קצוצה.
3 מגישים את הקדירה לצד פרוסת הבגט.