קציצות דגים ברוטב עגבניות של קרן אגם
מתכון מנצח של קרן אגם לתבשיל קציצות דגים ברוטב עגבניות. תבשיל טעים, חם ומנחם. מנה מושלמת לסוף השבוע ולא רק.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לדגים:
700 גר' דג לבן מפולט בלי עור (אני מערבבת בס ובורי)
1 בצל גדול קצוץ דק דק
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
גרידה מלימון אחד
2 ביצים גדולות
1/4 כוס קוואקר
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
לרוטב עגבניות:
2-3 כפות שמן זית קורנייקי
3-4 כפות רוטב עגבניות לפסטה מסוג דטריני mutti
2-3 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 צרור מנגולד קצוץ
4-5 פרוסות פלפל ירוק חריף (לא חובה ואתם שולטים בכמות)
15 עגבניות שרי מגוונות
1 כפית כורכום
1 כפית סוכר
2-3 כוסות מים
מלח ופלפל לתיבול
אופן הכנה
לקציצות:
1 טוחנים במטחנת בשר את הדגים, הבצל, פטרוזיליה והכוסברה.
2 מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות: תבלינים, ביצים וקוואקר ומערבבים לעיסה אחידה.
3 מכסים את הקערה בכיסוי ניילון עם גומי ומכניסים למקרר לצינון.
לרוטב:
1 בסוטאז או בסיר רחב נמוך מטגנים בשמן זית בצל ושום עד להזהבה, מוסיפים מנגולד, עגבניות, רוטב עגבניות לפסטה, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
2 מוסיפים את המים, תתחילו מ-2 כוסות ואם יש צורך תוסיפו עוד. אנחנו רוצים שהרוטב יכסה 3/4 גובה את הקציצות שלנו.
3 מביאים לרתיחה את הרוטב ומורידים את האש לבינונית.
4 מתחילים להכין את קציצות הדגים, בעזרת הידיים יוצרים קציצות לא גדולות מידי. מניחים אותן בסיר בתוך הרוטב, ומבשלים עם מכסה סגור למשך 20-25 דק'.
5 לפני ההגשה מפזרים כוסברה למעלה (אפשר פטרוזיליה למי שפחות אוהב) ומגישים עם אורז ועם חלה בצד.
1 אפשר להמיר קוואקר בפירורי לחם, לי יצא להכין פעם אחת בלי קוואקר בכלל וזה עדיין יצא מעולה
2 אפשר כל דג לבן אחר, אני קונה את הדגים שלי קצוצים ולא טחונים. בד"כ בורי ובס או דניס-כל מה שממליצים לי בחנות