קציצות דגים ברוטב עגבניות של קרן אגם

מתכון מנצח של קרן אגם לתבשיל קציצות דגים ברוטב עגבניות. תבשיל טעים, חם ומנחם. מנה מושלמת לסוף השבוע ולא רק.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לדגים:
700 גר' דג לבן מפולט בלי עור (אני מערבבת בס ובורי)
1 בצל גדול קצוץ דק דק
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
גרידה מלימון אחד
2 ביצים גדולות
1/4 כוס קוואקר
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
לרוטב עגבניות:
2-3 כפות שמן זית קורנייקי
3-4 כפות רוטב עגבניות לפסטה מסוג דטריני mutti
2-3 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 צרור מנגולד קצוץ
4-5 פרוסות פלפל ירוק חריף (לא חובה ואתם שולטים בכמות)
15 עגבניות שרי מגוונות
1 כפית כורכום
1 כפית סוכר
2-3 כוסות מים
מלח ופלפל לתיבול
אופן הכנה
לקציצות:
1 טוחנים במטחנת בשר את הדגים, הבצל, פטרוזיליה והכוסברה.
2 מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות: תבלינים, ביצים וקוואקר ומערבבים לעיסה אחידה.
3 מכסים את הקערה בכיסוי ניילון עם גומי ומכניסים למקרר לצינון.
לרוטב:
1 בסוטאז או בסיר רחב נמוך מטגנים בשמן זית בצל ושום עד להזהבה, מוסיפים מנגולד, עגבניות, רוטב עגבניות לפסטה, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
2 מוסיפים את המים, תתחילו מ-2 כוסות ואם יש צורך תוסיפו עוד. אנחנו רוצים שהרוטב יכסה 3/4 גובה את הקציצות שלנו.
3 מביאים לרתיחה את הרוטב ומורידים את האש לבינונית.
4 מתחילים להכין את קציצות הדגים, בעזרת הידיים יוצרים קציצות לא גדולות מידי. מניחים אותן בסיר בתוך הרוטב, ומבשלים עם מכסה סגור למשך 20-25 דק'.
5 לפני ההגשה מפזרים כוסברה למעלה (אפשר פטרוזיליה למי שפחות אוהב) ומגישים עם אורז ועם חלה בצד.
1 אפשר להמיר קוואקר בפירורי לחם, לי יצא להכין פעם אחת בלי קוואקר בכלל וזה עדיין יצא מעולה
2 אפשר כל דג לבן אחר, אני קונה את הדגים שלי קצוצים ולא טחונים. בד"כ בורי ובס או דניס-כל מה שממליצים לי בחנות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם