קוביות דגים וטחינה של יחי זינו
מנה ים תיכונית מושלמת לפתיחת ארוחה: קוביות דגים וטחינה של יחי זינו
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
קוביות דגים
120 גרם פילה ברמונדי נקי מעור ועצמות
1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות
1 חופן עלי תרד
תבלין זעתר
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 כפית דבש
שמן זית
שמן קנולה
2 שיני שום קצוצות גס
טחינה
100 גרם טחינה גולמית נקיה
מים עד לסמיכות רצויה (כמו כמות הטחינה)
1/2 כפית פלפל לבן
מיץ מחצי לימון
מלח
אופן הכנה
1 מטגנים את הבצל בסיר ריק ויבש על אש נמוכה עד להגרת הנוזלים ואידוי.
2 מטגנים את הבצל בשמן קנולה עד שהוא שחום ומתוק כמעט כמו ריבה. מורידים מהאש ומסננים משמן.
3 במחבת עם מעט שמן זית צולים מעט את השום והפלפל החריף.
4 חותכים את פילה הדג לקוביות, ממליחים ומוסיפים למחבת.
5 צורבים במחבת עד שהקוביות לבנות מבחוץ.
6 מוסיפים למחבת את הבצל והתרד. מערבבים במחבת לדקה ומוציאים מהאש.
7 בעזרת בלנדר מוט מערבבים את כל המרכיבים של הטחינה וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ומקררים.
8 בצלחת מתאימה שמים את הטחינה, את קוביות הדג מעל.ומפזרים זעתר ומעט מהדבש.