דג פורל ותפוחי אדמה בתבנית אחת בתנור – קל ופשוט להכנה

מתכון לדג ותפוחי אדמה בתבנית אחת שמכינים בתנור ב-10 דקות עבודה, קל להכנה וכל-כך טעים! של הבלוגרית והמתכונאית בר פיירמן

1 דירוגים
1 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

נתח של דג פורל אדום גדול\ 2 קטנים
8 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לטבעות דקות
תפוז פרוס לעיגולים
לימון פרוס לעיגולים
זר טימין\רוזמרין
בצל סגול שלם חתוך ומופרד לטבעות
מלח גס
פלפל שחור
ראש שום שלם מופרד וקלוף
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום
מיץ מ2 לימונים
כף חרדל גרגירים גדושה
חצי כפית מלח
2 כפיות דבש
כוס מים
אופן הכנה
1 במד הליטר של בלנדר המוט מכניסים את כל מצרכי הרוטב וטוחנים היטב עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
2 משמנים תבנית גדולה שמתאימה לתנור בשמן זית. מחממים תנור על 200 מעלות.
3 מסדרים את תפוחי האדמה אחד על השני על כל התבנית עד ליצירת משטח אחיד של תפוחי אדמה. מניחים מעל את הבצלים והשום ומתבלים במלח. מניחים את הדג מעל ושופכים את הרוטב מעל הכל ובעיקר מעל הדג
4 מפזרים לבסוף את הטימין מעל ומכניסים לתנור לרבע שעה. אחרי רבע שעה מנמיחים את החום ל170 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות. בשלב הזה רצוי לכסות את התבנית בנייר אפייה\כסף כדי שהדג לא יתייבש.
נתח משפחתי בזיגוג מושלם ותפוחי אדמה. צילום: בר פיירמן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      זהירות! תפוחי האדמה לא מוכנים!!!

       דג ותפוחי אדמה לא מסתדרים ביחד עם אותו זמן אפיה. נאלצנו להפריד ביניהם לאחר האפייה של הדג ולאפות את תפוחי האדמה עוד לפחות חצי שעה.
      אולי לאפות קודם את תפוחי האדמה ואח"כ להוסיף את הדג או להשתמש בירקות אחרים.
      הדג יצא טעים מאוד!

       דג ותפוחי אדמה לא מסתדרים ביחד עם אותו זמן אפיה. נאלצנו להפריד ביניהם לאחר האפייה של הדג ולאפות את תפוחי האדמה עוד לפחות חצי שעה. אולי לאפות קודם את תפוחי האדמה ואח"כ להוסיף את הדג או להשתמש בירקות אחרים. הדג יצא טעים מאוד!
      משה says:

    אולי יעניין אותך גם