פאי דגים של ג'יימי אוליבר

מתכון לפאי דגים של ג'יימי אוליבר שמכינים בקלות, עם תפוח אדמה קריספי מלמעלה . מתוך התכנית ג'יימי אויליבר מבשל בזול

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 ביצים בינוניות
480 גרם עלי תרד קפואים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה
שמן זית
1 בצל (100 גרם)
1 גזר (100 גרם)
30 גרם קמח רגיל (3 כפות)
500 מ"ל חלב/סויה דל שומן (2 כוסות)
2 כפיות חרדל אנגלי
80 גרם גבינת צ'דר
520 גרם פילה דג לבן קפוא
2 קופסאות 400 גרם של שעועית אפויה (קופסת שימורים)
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה
1 מחממים את התנור ל-190 מעלות
2 מבשלים את הביצים בסיר מים רותחים משך 10 דקות, עד לרתיחה קשה.
3 בזמן שהם מתבשלים, שמים את התרד הקפוא בתוך מסננת מתכת ומניחים אותה על גבי סיר הביצים להפשרה. ברגע שהביצים מוכנות יש להעביר אותן למים קרים להתקרר מעט, ואז לקלף, לפרוס לפרוסות ולהניח בצד.
4 בינתיים, מנקים ודוקרים את תפוחי האדמה, ולאחר מכן מבשלים אותם במיקרוגל על חום גבוה למשך 25 דקות, או עד לריכוך. לאחר קירור התפו"א, לחצות ל2 ולשים בצד ללא כיסוי.
5 מניחים מחבת על אש בינונית-גבוהה עם 2 כפות שמן זית. מקלפים ופורסים דק את הבצל ואת הגזר, מתבלים בקורט מלח ופלפל שחור ומבשלים 5 דקות, או עד לריכוך, תוך ערבוב קבוע.
6 מוסיפים את הקמח הקמח לתוך הגזר והבצל ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את החלב תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת רוטב חלק.
7 להוריד מהאש ולהוסיף את החרדל ומגרדים פנימה את רוב הגבינה תוך כדי ערבוב עדין עד שהתערובת אחידה.
8 מסדרים את פילה הדג הקפוא בשכבה אחת מעל, להשתדל שלא יהיו חורים.
9 מייבשים את התרד המופשר על מגבת נקייה, עטפו וסחטו את שאריות הנוזלים. מעבירים את התרד על קרש, מוסיפים קורט מלח ופלפל, מטפטפים 1 כף שמן, ואז קוצצים דק ומסדרים אותו על גבי הדג, משאירים רווח של 2 ס"מ מסביב לקצה זה יאפשר את לרוטב לבעבע מעל הקצוות. מסיימים בשכבה מהביצה הפרוסה.
10 מוציאים את החלק הפנימי של תפוחי האדמה לקערה, ומשאירים את הקליפות על הקרש. מתבלים את הקליפות, מטפטפים 1 כפית שמן ומרפדים את קצה התבנית, קצת כמו ריפוד מאפה, אפשר לקרוע את הקליפות במידת הצורך.
11 מתבלים את בשר תפוחי האדמה במלח ובכפית שמן ומועכים, לאחר מכן להניח אותם בצורה גסה על גבי הפאי. להכניס בקצוות את קליפות תפוחי האדמה, כדי שלא יישרפו, ומגרדים מעל את שאריות הצֶ'דֶר.
12 אופים בתנור במשך 30 דקות, עד להזהבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות