שבלולי פילו ופטריות

מתכון למאפה פילו במילוי פטריות ופטה, קל להכנה וטעים בטירוף של הבלוגרית יעל קצב

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל 6-7 מאפים:
6-7 דפי פילו
סלסלת פטריות שמפניון פרוסות לפרוסות דקות
250 גרם גבינת פטה מפוררת
2 כפות שמנת חמוצה
4 טבליות בצל מטוגן ( או 1 בצל גדול מטוגן עד להשחמה)
מעט פלפל שחור
כ-50 גרם פרמזן מגורדת
ספריי שמן זית
אופן הכנה
1 מערבבים את גבינת הפטה, השמנת החמוצה, הבצל המטוגן והפלפל עד לאיחוד.
2 מניחים דף פילו לרוחב, מרססים בשמן זית ומקפלים לחצי. מרססים ומקפלים שוב.
3 לוקחים כמות של כ-2 כפיות מממרח הגבינה ומורחים בצורה אחידה. צריך לעשות את זה בעדינות ולא למרוח יותר מידי, שהדף לא יקרע.
4 מסדרים את פרוסות הפטריות כך שהן יוצאות טיפה החוצה מהדף, ומשאירים כ-2 ס״מ ריקים מכל צד.
5 מקפלים שוב את הדף לחצי כך שהוא מכסה את הפטריות, חוץ מהחלק שמבצבץ:). משמנים מעט שוב, ובעדינות מגלגלים לצורת שבלול. אם יש צורך, מרחו קצת גבינה בקצה כדי להדביק אותו שלא יפתח.
6 חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים, ומסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
7 מפזרים על כל שבלול מעט פרמזן, ומכניסים לתנור ל35-40 על 180 מעלות
8 כשהשבלולים שזופים וזהובים – מוציאים אותם, מצננים ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות