שטרודל תפוחים אישי מבצק פילו של מיקי שמו

קלאסיקה שאף פעם לא נמאסת – שטרודל תפוחים קל להכנה שממלא את הבית בניחוחות מתוקים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל-6 יחידות:
3 6 עלי פילו מופשרים ומכוסים במגבת מטבח לחה
5 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט ( 550 גרם) קלופים ופרוסים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גר’ חמאה
1 מקל וניל חצוי ומגורר
60 גרם (1/2 כוס) צימוקים לבנים
20 גרם (2 כפות) שמן קנולה
60 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים ללא קליפה או 60 גרם שברי עוגיות קצוצים דק+ 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 כפות ריבת תפוחים ואגסים
קינמון
להברשה:
1 ביצה טרופה
שמן קנולה או חמאה מומסת
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה
מחממים תנור ל200 מעלות
מכינים את המלית:
1 בסיר רחב ממיסים את החמאה ומקל הווניל, מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים “נעטפים” בחמאה המומסת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ- 7-8 דקות עד שהתפוחי עץ מתרככים אך שומרים על צורתם, מורידים מן האש ומוסיפים את ה- 2 כפות ריבת תפוחים ואגסים והצימוקים הלבנים ומצננים.
2 מחממים את התנור ל 190 מעלות, פורסים את 2 עלי הפילו
3 מברישים ב- 2 כפות שמן קנולה/ חמאה מומסת את כל עלי הפילו, מפזרים את שברי העוגיות או השקדים הטחונים, מסננים את המלית של התפוחים ואף סוחטים אותה מעט, מניחים את המלית תפוחים על עלי הפילו מימין לשמאל ומגלגלים לגלילה בקוטר 6-7 ס”מ.
4 מברישים פעם ראשונה בשמן או חמאה מומסת ולאחר מכן פעם שנייה בביצה טרופה. אופים כ- 18-20 דקות עד להזהבה.
5 מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר לצד גלידת וניל או קצפת.
שטרודל תפוחים אישי מבצק פילו של מיקי שמו
שטרודל תפוחים אישי מבצק פילו של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות