פילה בקר עם פטריות של לאון אלקלעי

ליאון אלקלעי מציג מתכון טעים לפילה בקר עם פטריות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

20 גרם פטריות פורצ’יני יבשות
מים חמים לכיסוי הפטריות
4 פרוסות לחם עבות ללא הקרום
100 גרם חמאה
45 מ”ל שמן זית
30 גרם בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות אקראית
75 מ”ל יין לבן יבש
1 כף רכז עגבניות
4 נתחים של סטייק פילה (150 גרם כל נתח)
1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 משרים את הפטריות היבשות במשך כ- 20 דקות במים חמים
2 במחבת בעלת תחתית עבה מניחים 3 כפות חמאה ואת שמן הזית
3 מוסיפים את הבצל וממתיקים
4 מוסיפים את השום והפטריות ובוחשים. מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום הנוזלים
5 מוסיפים את הפורצ׳יני ונוזל השריה שלהן
6 מוסיפים את רכז העגבניות ומנמיכים את הלהבה
7 בינתיים, מחממים מחבת ברזל
8 מורחים את הסטייקים בחמאה וצולים אותם על המחבת עד לדרגת העשייה הרצויה
9 בזמן שהסטייקים במחבת, מחממים את הרוטב, מוסיפים קוביות חמאה קרה תוך סיבוב המחבת עד להמסת החמאה. מתבלים במלח ופלפל
אופן ההגשה:
1 קורצים עיגולים מהחלה, מברישים בחמאה וצולים קלות את הפרוסות.
פילה בקר עם פטריות של לאון אלקלעי
פילה בקר עם פטריות של לאון אלקלעי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות