סלט חסה חגיגי

סלט חסה לאירוח מושלם וקל להכנה ברוטב וואו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסלט
2-3 ראשי חסה קטנים
1 תפוח מנוקה מהליבה
חופן אגוזי מלך
2-3 תמרים
חצי כוס לוביה יבשה
גרגרים מרימון קטן
לחלקים האפויים
סלק קטן קלוף
250 גרם דלעת
1-2 גזרים קלופים בינוניים
1 כרישה קטנה
כפית מלח דק
2 כפות שמן זית
לרוטב
3/4 כפית מלח דק
מיץ מרבע לימון
3-4 כפות שמן זית
2 כפיות דבש
אופן הכנה
1 מפרידים את החסות לעלים, שוטפים היטב ומייבשים בעזרת מגבת מטבח
2 חותכים את הסלק המבושל לקוביות ומניחים בקערה גדולה
3 מביאים לרתיחה ואז מכסים חלקית. מבשלים מעל להבה בינונית 20-30 דקות, עד שהלוביה מבושלת – רכה לחלוטין אבל לא מתפרקת, אם הסיר נראה יבש במהלך הבישול מוסיפים עוד מים
לחלקים האפויים
1 מחממים תנור ל-180 מעלות
2 חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני-קטן. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה. מתבלים במלח ושמן זית ומערבבים בעדינות
3 מעבירים לתנור ואופים 20-30 דקות עד שהירקות התרככו אבל עדיין מעט נגיסים
לסיום הכנת הסלט
1 חותכים את התפוח והתמרים לקוביות קטנות
2 קוצצים גס את אגוזי המלך
3 שמים בקערה את כל המצרכים לסלט
4 מתבלים במלח, דבש, מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות