בקלאווה הכי מהירה וקלה להכנה

נועה מהבלוג נועה מתכונים קלים עם מתכון לבקלאווה שמכינים בבית בקלות

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
חבילת דפי פילו (צריך 14 דפים)
150 ג׳ חמאה מומסת
למילוי האגוזים:
400 ג׳ מיקס אגוזים קצוצים שאוהבים (אני שמתי שקדים, קשיו ואגוזי מלך, אפשר גם פיסטוק, לוז, פקאן)
3 כפות דבש
3 כפות סוכר
למי הסוכר:
3/4 כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
2 כפיות מי ורדים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 מערבבים את כל מצרכי מילוי האגוזים בקערה
3 מניחים על משטח העבודה דף פילו, מורחים עליו חמאה מומסת, ואז מניחים עוד דף וגם עליו חמאה מומסת. כל גליל בקלוואה מורכב מ2 דפים.
4 מניחים בתחילת הדפים 2 מקלות שיפודים (בעזרתם נגלגל ונכווץ בקלות). ממלאים בקצה ממלית האגוזים ומגלגלים, מכווצים, שולפים את המקלות ומניחים בתבנית
5 מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש על 170° ל30 דקות.
6 בינתיים מכינים את מי הסוכר, שמים את כל המצרכים בסיר על אש קטנה עד שהסוכר נמס היטב.
7 ברגע שהבקלאות יוצאות מאפיה, שופכים עליהם את מי הסוכר. מצננים מעט ומגישים

עמוד האינסטגרם של נועה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: