פלאפל ביתי ופיתה על מחבת של ג'קי אזולאי

פלאפל ביתי טעים ומשביע. מתוך התוכנית "פשוט ג'קי" – פרק 2 – "מתקתקים צהריים".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לפלאפל
1 חבילה חומוס קפוא
5 שיני שום
1 חופן כוסברה קצוצה
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
0.5 בצל
1 כפית כמון
זרעי כוסברה טחונים
0.5 כפית סודה לשתייה
0.5 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
46 גרם קמח
80 מ"ל כוס מים
שמן זית לטיגון
לפיתה במחבת
2 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
160 מ"ל מים פושרים
1 כף שמן זית
0.5 כפית מלח
להגשה:
ירקות חתוכים
טחינה
אופן הכנה
הכנת הפלאפל:
1 מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים שך הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית.
2 מכניסים את התערובת למקרר למשך כ – 30 דקות להתייצבות.
3 לאחר ההתייצבות מייצרים כדורי פלאפל.
4 מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.
הכנת פיתה במחבת:
1 מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה.
2 מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.
3 מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ- 10 דקות.
4 משטחים מעט את הכדורים
5 מניחים על מחבת לוהטת 1.5-2 דקות מכלל צד
6 מגישים לצד ירקות וטחינה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות