פאהיטס עוף ואגסים בטורטיה וגוואקמולי
מכינים טורטיות ביתיות קלות וממלאים בכל טוב עם עוף ואגסים – מתכון של יובל בר-נר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים ( ל – 2 מנות):
לטורטיות:
1 כוס קמח תירס
1 כוס קמח חיטה
3 כפות שמן
0.75 כוס מים חמים
למילוי:
2 נתחי חזה עוף במשקל 300 גר’ לערך, חתוך לרצועות
2 אגסי אנג’ו חתוכים לפלחים דקים
1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
1 בצל סגול קטן פרוס דק
0.5 פלפל ירוק חריף להגשה
מעט כמון טחון
מיץ מחצי ליים/לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית
שמנת חמוצה להגשה
לגואקמולי:
1 אבוקדו אחד בשל
1 כף מיץ ליים/לימון
0.5 בצל סגול קצוץ
1 עגבניה בשלה קצוצה
כמה עלי נענע קצוצים
0.5 פלפל ירוק חריף פרוס דק
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 מכינים את תערובת הפאהיטס: מערבבים את רצועות העוף, הפלפל,האגסים והבצל בקערה עם מעט שמן זית. סוחטים מעל את חצי הלימון ומתבלים במלח, פלפל ומעט כמון. מניחים להשריה לכמה דקות
2 בינתיים מכינים סלט גואקמולה: מועכים את בשר האבוקדו ומוסיפים את יתר המרכיבים, לקבלת מחית שאינה חלקה מדי, מתקנים תיבול לפי הצורך
3 מחממים מחבת צלייה עם פסים לחום גבוה ובינתיים קולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד קבלת סימנים כהים משני הצדדים. מעבירם לצלחת ומכסים במגבת עד להגשה
4 במחבת הצלייה החמה מניחים את תערובת העוף וצולים במשך כמה דקות תוך ערבוב עד שהעוף מוכן והירקות צלויים ומושחמים קלות
5 מניחים מהפאהיטס בתוך כל טורטיה ומקפלים לחצי.מגישים עם שמנת חמוצה מעל וגואקמולה בצד