טארט פירות אקזוטיים קל להכנה של מיקי שמו ואור שפיץ
מתכון לטארט פירות אקזוטיים קל להכנה של מיקי שמו ואור שפיץ. אוהבים פירות? אוהבים קינוחים מרשימים? זה המתכון בשבילכם.ן
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות פאי מלבניות
חומרים לבסיס:
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
210 גרם (1/2 1) כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
חומרים לקרם שקדים:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
100 גרם שקדים טחונים
2 כפות קמח
2 כפות ליקר קוואנטרו
חומרים לקרם וניל:
גביע קרם מסקרפונה גד
מיכל שמנת מתוקה
לציפוי:
2 כוסות פירות אקזוטיים פרוסים
להברשה:
3-2 כפות ריבת משמש
3-2 כפות מים
אופן הכנה
מכינים את הבסיס:
1 מערבבים חמאה וסוכר במיקסר, מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח, ומערבבים 10 שניות במהירות איטית-בינונית.
2 מוסיפים את יתרת הקמח במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי של כ-1/2 ס"מ. מרפדים את התבנית והשוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים קרם שקדים:
1 מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
2 מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים שקדים וקמח ומערבלים במהירות איטית-בינונית.
3 ליקר קוואנטרו ומערבלים כחצי דקה עד לתערובת אחידה.
מרכיבים את העוגה:
1 מזלפים את הקרם שקדים על הבסיס ומעבירים למקרר חצי שעה.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
מכינים קרם וניל:
1 מקציפים את גביע קרם המסקרפונה של גד עם השמנת מתוקה לקצפת במרקם רך ויציב.
מקשטים:
1 מזלפים על הטארט קרם וניל ומעטרים בפירות. מחממים את הריבה עם המים בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהיא מתרככת. מברישים את הפירות. שומרים במקרר.