סופגניות אשל קלאסיות וטעימות לחנוכה

סופגניות שהכי קל להכין בבית על בסיס אשל או לבן, יש להן טעם של פעם, לא מפונפנות והכי טעימות בעולם

מערכת
14.11.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מתכון לכ-30 סופגניות:
2 ביצים
2 אשל או לבן
1 כפית תמצית וניל
1 כף סוכר
350 גרם (3 כוסות חד פעמיות גדושות) קמח תופח
תוספות לבחירתכם: ריבה, נוטלה, ממרח חלבה, ריבת חלב, מחית פיסטוק
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר. את הקמח מוסיפים בהדרגה. אפשר במיקסר ואפשר לערבב מהר ביד עם מזלג, עד לבלילה אחידה. זה בסדר אם נשארים גושים
2 בסיר קטן מחממים שמן לטיגון בגובה של כ-4 ס"מ. עדיף על הכיריים עם הלהבה הבינונית על אש יחסית גבוהה
3 כשהשמן רותח, מנמיכים את האש ולוקחים 2 כפות – על כף אחת מרימים בלילה (כחצי כף) ועם הכף השנייה מורידים את הבלילה לשמן בזהירות
4 תוך מספר שניות הסופגניות יתנפחו. מטגנים אותם כ 3 דקות כל צד, כשהסופגניות מוכנות – להוריד אותן לקערה עם נייר סופג
5 את הסופגניה הראשונה כדאי לבדוק בפנים שהבלילה עשויה ומוכנה, על מנת לוודא שהשמן לא חם מידי והסופגניה עשויה להראות מוכנה מבחוץ אבל מבפנים לא עשויה מספיק
6 נותנים לסופגניות המוכנות לנוח על הנייר הסופג – כדי שהשמן ייספג בנייר וכדי שאפשר יהיה לפזר מלמעלה אבקת סוכר. כמו כן, כדי שתוכלו למלא אותן (אפשר גם יום למחרת)
7 אפשר למלא את הסופגניות באיזה תוספת שתרצו, ניתן לחורר עם קיסם ולהכניס מילוי עם שקית זילוף, או פשוט לחתוך באמצע ולמרוח – בתאבון וחג שמח!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: