אינגליש מאפין
הלחמניה המדהימה שאופים על מחבת, לא פלא שהבריטים מתים על זה לארוחת בוקר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים אינסטנט
1/4 כפית מלח
2/3 כוסות (142 מ"ל) חלב
1/2 כוסות (115 מ"ל) מים
15 גרם חמאה
אופן הכנה
1 בקערה בינונית, מוסיפים את הקמח, השמרים והמלח. מערבבים בקטנה
2 בקערה שמתאימה למיקרוגל מכניסים את החלב, המים והחמאה ומחממים 15-30 שניות או עד שהוא פושר והחמאה נמסה
3 מוסיפים את החומרים הרטובים לייבוש ומערבבים עד לקבלת בצק. הבצק יהיה די רך ומעט דביק
4 לאחר שהבצק התאחד, פשוט מגרדים את דפנות הקערה ומכסים היטב בניילון נצמד ובמגבת מטבח נקייה. נותנים לבצק לשבת בטמפרטורת החדר למשך מינימום של 12-18 שעות
5 הבצק יכפיל את נפחו. הופכים אותו על משטח מקומח. מכסים בניילון נצמד ובמגבת מטבח ונותנים לנוח 10 דקות בלבד.
6 לאחר מנוחה, הגלוטן יירגע. כעת ניתן לרדד אותו לעובי של כ-2 ס"מ או מעט מתחת לסנטימט
7 חותכים עיגולים ומעבירים אותם לתבנית, מכסים במגבת ונותנים לנוח לעוד 45 דקות
8 מחממים מחבת טפלון גדולה על אש יציבה, בינונית עד בינונית-נמוכה
9 מעבירים בזהירות את המאפינס ומכסים במכסה (השאירו לפחות 2 סנטימטרים בין כל מאפין)
10 מבשלים בצד זה כ-6-7 דקות. האדים שנוצרים עם המכסה יעזרו למאפינס לתפוח ולהתבשל במלואם. הופכים ומבשלים מהצד השני עוד 3-4 דקות
11 מניחים את המאפינס בצד להתקרר לפני שאוכלים אותם טריים
12 הצעות הגשה: ריבה, חמאה, נוטלה, גוואקמולי, ביצה עלומה, חביתה – וכל מה שעולה על רוחכם/ן
13 אפשר לאחסן למשך 4 ימים בטמפרטורת החדר או להקפיא עד 8 שבועות
היי,אפשר בתנור?
היי,אפשר בתנור?
רחל says:
במתכון הזה מתאים יותר להשתמש במחבת.
במתכון הזה מתאים יותר להשתמש במחבת.
avi says:
מה זה שמרים אינסטנט? שמרים יבשים?
מה זה שמרים אינסטנט? שמרים יבשים?
טל שני says:
היי נכון, מדובר בשמרים יבשים.
היי נכון, מדובר בשמרים יבשים.
ליז מירון says: