עוגיות אוזני פיל מסוכרות קלות להכנה
מתכון קליל למנה קלאסית של אוזני פיל מסוכרות מבצק עלים עם מעט קינמון
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חבילת בצק עלים
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 סוכר וניל
כף קינמון
1/4 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מפזרים חצי מכמות אבקת הסוכר בצורה אחידה על משטח העבודה,
2 מרדדים את בצק העלים המופשר ולוחצים היטב כדי להטמיע את אבקת הסוכר בבצק
3 מערבבים בקערה סוכר, וניל וקינמון
4 ממיסים במיקרו את החמאה בפולסים, מוציאים ומערבבים עם תערובת הקינמון היטב
5 מורחים את החמאה עם הקינמון על גבי הבצק, ומפזרים מלמעלה חצי כוס סוכר באופן אחיד
6 מגלגלים את הבצק משני הכיוונים שלו (כמו ספר תורה) עד שהגלילים נפגשים
7 מחממים תנור ל 180 מעלות
8 חותכים פרוסות מהגליל ומניחים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה וברווחים אחד מהשני
9 מכניסים לתנור עד להזהבה