להציל את החציל: איך קולים חצילים?

אוראל קמחי משתף בטיפים איך להכין חציל על האש עם טעם מעושן וטעים על הגריל וגם הצעת הגשה.

אם יש דבר אחד שמכינים מחציל, שאני אוהב יותר מחציל על הכיריים, זה חציל על גריל פחמים.

איזה חציל מתאים לקלייה?

יש את חציל הבלאדי. הוא עבה, בשרני ובעל טעם קצת יותר עמוק. לעומתו יש את חציל החממה/ניאון – הוא אומנם אסתטי יותר אבל טעמו גם עדין יותר. כמובן שישנם עוד זנים אבל לרב הם פחות מתאימים לקלייה.

יש משהו בטעם המעושן הזה, שעולה לאף ומתבל את הסלט או את מה שנכין עם החציל שלנו. החציל ממש משדרג את המנה.
היות ורובנו לא מדליקים מנגל בשביל לצלות את החציל שלנו, אז גם הפתרון של לקלות על הגז הוא מדהים. בכל מקרה לא להתעצל או לפחד מהלכלוך ולאפות אותו שלם בתנור!

כאשר החציל נקלה על אש ישירה, הוא מתחיל להתבשל ומקבל טעמים מעושנים שמגיעים היישר מהקליפה שנשרפת על האש.

אז איך עושים את זה?

לוקחים חציל טרי, דוקרים אותו קלות עם סכין כדי ליצור “ארובות” שמהם ייצא האוויר החם שמצטבר בחציל תוך כדי הקליה.
אני אוהב לעטוף את החציל בנייר כסף ואז קל יותר לנקות אחר כך. קולים את החציל על אש גבוהה במשך כ – 5 דקות מכל צד. אפשר לדעת שצריך להפוך את החציל כאשר הוא מתחיל להתרכך ומאבד מנפחו בחלקו התחתון; הופכים ומשאירים אותו לקלייה מהצד השני. לאחר מכן מצננים מעט ומכאן לוקחים את זה לכל כיוון שרוצים.

הצעת הגשה – קרפצ'יו חציל

אחרי שקליתי, ציננתי וקילפתי, הנה הצעת הגשה שאני אוהב במיוחד: תמעכו מעט את החציל על הצלחת כמו קרפצ’יו. שימו עליו שמן זית טוב, אורגנו טרי, גבינת עיזים טובה, מעט מלח ופלפל שחור גרוס ויש לכם קרפצ’יו חציל נהדר. כמה פשוט – ככה טעים. מבטיח שכולם ילקקו את האצבעות!

מומלץ לקרוא גם:

לא מטרטר: איך מכינים טרטר בקר בבית?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: