מפרום חצילים מושלם

מתכון מושלם למפרום חציל טעים ברמות

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חצילים
3 חצילים
1 כפית מלח
2 ביצים
רבע כוס שמן לטיגון
מלית בשר
500 גרם בשר טחון
1 בצל מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
רבע כוס כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
חצי כפית כמון
חצי כפית אריסה
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
2 כפות שמן
רוטב
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כף פפריקה מתוקה
1 פלפל אדום קצוץ
3 עגבניות קצוצות
100 גרם רסק עגבניות מרוכז
3 עלי סלרי קצוצים
1 כפית תבלין אורגנו יבש
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות אבקת מרק
כוס וחצי מים רותחים
אופן הכנה
חצילים
1 חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של סנטימטר וחצי בערך.
2 חותכים כל פרוסה בדופן שלה עד האמצע ויצרים מעין כיס בפרוסת החציל.
3 ממליחים את החצילים ונותנים להם לנוח על מסננת כרבע שעה
מלית בשר
1 מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית יחד עד קבלת תערובת אחידה.
2 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר כחצי שעה.
מילוי החציל
1 מכינים קערה רחבה עם ביצה טרופה וקערה רחבה עם קמח.
2 ממלאים את פרוסות החציל במלית הבשר.
3 מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון.
4 את החציל הממולא טובלים בקערת הקמח ולאחר מכן בביצה הטרופה כך שהיהו עטופים בכל שטחם.
5 מטגנים את החצילים העטופים בקמח וביצה בשמן משני הצדדים עד לכדי הזהבה.
רוטב
1 מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן זית עד לכדי הזהבה.
2 מוסיפים לסיר את הפלפלים.
3 מוסיפים לסיר עם הבצל והפלפלים את השום ומטגנים עוד כדקה.
4 מוסיפים לסיר את הפפריקה והאריסה ומערבבים מעט.
5 מוסיפים את העגבניות הקצוצות, עלי הסלרי והרסק ומערבבים מעט.
6 מוסיפים את שאר התבלינים והמים ומערבבים עד שהנוזלים יצטמצמו מעט.
7 מוסיפים את החצילים המטוגנים לרוטב, מנמיכים את האש ללהבה קטנה ומבשלים כ-30 דקות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות