סלט חצילים וגמבה
השילוב המושלם בדרך לפאר את שולחן החג שלכם!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 חצילים
כף אריסה
חצי כף כמון
מלח
כף חומץ
2 שיני שום
חופן פטרוזיליה / כוסברה
גמבה
אופן הכנה
1 שוטפים את החצילים ומנגבים, ואז מקלפים בצורת זברה, וחותכים לקוביות
2 מניחים אותם במסננת ומפזרים עליהם מלח, עד שיגירו את הנוזל לצלחת. בערך שעה עד שעתיים
3 מנגבים היטב בנייר סופג ומטגנים עד לצבע יפה
4 מתבלים במעט אריסה, כמון, ומלח אם צריך. לאחר מכן מוסיפים חומץ ו-2 שיני שום קצוצות, וגם פטרוזיליה או כוסברה קצוץ
5 מוסיפים גמבה חיה לא גדולה שקוצצים לקוביות, וליצוק חומץ לפי טעם. מערבבים