גלילוני חציל במילוי בשר של יהודה עמר
מתכון למנה משביעה, טעימה וישראלית במיוחד: גלילוני חציל ממולאים בקציצות בקר של יהודה עמר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חציל
שמן להברשת פרוסות החציל
למילוי של קציצות הבשר
300 גרם בשר טחון
3 פרוסות לחם
1 בצל לבן מגורד וסחוט מנוזלים
1 תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים
1 חופן כוסברה
1 חופן סלרי עלים
1 חופן פטרוזילה
1 בצל ירוק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית בהרט
1 ביצה שלמה
2 כפות שמן קנולה
לרוטב
6 עגבניות טריות מגורדות
2 כפות שמן קנולה
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1.5 כוסות מים חמים
2 שיני שום חתוך לקוביות
1/2 כף כמון
1/2 כף ארס אל חנות
1/2 כף בהרט
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
עגבניות שרי לסיום הבישול
לרוטב אגלז
2 כפות רכז רימונים
1 כף סילאן
1/2 כף שמן זית
1/4 כוס מים חמים
לטחינה
4 כפות טחינה גולמית
1 לימון
קורט מלח
1/2 כוס מים קרים עם קרח
1 כף אריסה
אופן הכנה
קולים את החצילים
1 פורסים חציל לפרוסות , מניחים בתבנית ומורחים מעט שמן על כל פרוסה בעזרת מברשת.
2 מכניסים את התבנית לתנור למשך כעשר דקות על חום של 220 מעלות.
מכינים את מילוי קציצות הבשר
1 בקערה שמים את הבשר הטחון, את תפוח האדמה המגורד מסונן מנוזלים והבצל המגורד מסונן מנוזלים.
2 קוצצים את הבצל הירוק, עלי הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לתערובת הבשר.
3 לוקחים את פרוסות הלחם, מסירים את הקשה, משרים במים וקוצצים ומוסיפים לתערובת.
4 מוסיפים את התבלינים, ביצה ומעט שמן קנולה. מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך כ – 20 דקות לאיחוד המסה.
מכינים את הרוטב
1 במחבת רחבה שמים את העגבניות המגורדות ומבשלים לאידוי נוזלים, מוסיפים עגבניות טריות ושימורי עגבניות.
2 מוסיפים פרוסות שום ותבלינים, רסק עגבניות ומים ומכסים את הסיר לצמצום ובישול הרוטב.
ממלאים את החצילים
1 לוקחים אתפרוסות החציל ומניחים אותם עם הצד הכהה כלפי מטה, מניחים מעט מהתערובת בשר ומגלגלים.
2 מכניסים את גלילות החציל למחבת הרחבה עם הרוטב.
3 מוסיפים עגבניות שרי שלמות ומפזרים בין גלילות החציל, סוגרים עם מכסה, מבשלים מעט יחד.
מכינים את רוטב האגלז
1 בקערה מערבבים את כל מרכיבים ומורחים על החצילים במחבת בעזרת מברשת.
2 מכניסים את המחבת לתנור להשחמה קלה עד 180 מעלות.
3 מכינים טחינה: טוחנים את מרכיבי הטחינה בעזרת בלנד מוט, לסיום מוסיפים את האריסה וממשיכים לטחון.
4 מוציאים את החצילים הממלואים מהתנור, מזלפים מהטחינה מעל.