חציל מטוגן וקריספי ברוטב סיצ'ואן של שחר ואורן

שחר ואורן , זוג הבלוגרים מהאינסטגרם והטיקטוק עם מתכון למנה אסייאתית מושלמת לחציל קריספי ברוטב סיצ'ואן (ללא גלוטן)

1 דירוגים
1 תגובות
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
60 דק'
כשרות
כשר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חציל קריספי
חציל בינוני
150 ג’ קורנפלור לציפוי
שמן לטיגון
רוטב סיצ'ואן
3 כפות סויה
1/4 כוס חומץ אורז
כפית מלח
1/2 כוס סוכר
כפית וחצי שמן צילי
10 גרם (כף) קורנפלור
1/4 כוס מים
סגירת המנה
כפית שמן שומשום
בצל ירוק קצוץ
שומשום קלוי לקישוט
אופן הכנה
1 חותכים את החציל לקוביות בגודל 5 ס”מ ומשרים אותם באמבטית מים עם משקולת למשך 30 דקות
2 לאחר ההשרייה נסנן את החצילים ונעביר לקערה נפרדת עם 150 גרם קורנפלור. החצילים לחים והקורנפלור ידבק אליהם וייצור ציפוי דק. ננקה עודפי קורנפלור מהחצילים
3 נטגן בשמן עמוק על 170 מעלות למשך 5 דקות.
4 נערבב את כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור והמים בקלחת על אש בינונית ונביא את הרוטב לרתיחה
5 בזמן הזה נערבב את הקורנפלור והמים יחד לנוזל לבן ונוסיף לרוטב לאחר הרתיחה, ונביא בשנית לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה.
6 לאחר רתיחה שניה הרוטב יקבל מרקם סמיך ומבריק. נערום את החצילים בקערה שטוחה, נוסיף לרוטב כפית שמן שומשום נערבב היטב ונמזוג את הרוטב מעל החצילים.
7 נקשט עם בצל ירוק ושומשום קלוי.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      חצילים

       שלום רציתי לשאול האם יש תחליף לשמן צילי וחומץ אורז

       שלום רציתי לשאול האם יש תחליף לשמן צילי וחומץ אורז
      יוסי says:

    אולי יעניין אותך גם