חציל מטוגן וקריספי ברוטב סיצ'ואן של שחר ואורן

שחר ואורן , זוג הבלוגרים מהאינסטגרם והטיקטוק עם מתכון למנה אסייאתית מושלמת לחציל קריספי ברוטב סיצ'ואן (ללא גלוטן)

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
60 דק'
כשרות
כשר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חציל קריספי
חציל בינוני
150 ג’ קורנפלור לציפוי
שמן לטיגון
רוטב סיצ'ואן
3 כפות סויה
1/4 כוס חומץ אורז
כפית מלח
1/2 כוס סוכר
כפית וחצי שמן צילי
10 גרם (כף) קורנפלור
1/4 כוס מים
סגירת המנה
כפית שמן שומשום
בצל ירוק קצוץ
שומשום קלוי לקישוט
אופן הכנה
1 חותכים את החציל לקוביות בגודל 5 ס”מ ומשרים אותם באמבטית מים עם משקולת למשך 30 דקות
2 לאחר ההשרייה נסנן את החצילים ונעביר לקערה נפרדת עם 150 גרם קורנפלור. החצילים לחים והקורנפלור ידבק אליהם וייצור ציפוי דק. ננקה עודפי קורנפלור מהחצילים
3 נטגן בשמן עמוק על 170 מעלות למשך 5 דקות.
4 נערבב את כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור והמים בקלחת על אש בינונית ונביא את הרוטב לרתיחה
5 בזמן הזה נערבב את הקורנפלור והמים יחד לנוזל לבן ונוסיף לרוטב לאחר הרתיחה, ונביא בשנית לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה.
6 לאחר רתיחה שניה הרוטב יקבל מרקם סמיך ומבריק. נערום את החצילים בקערה שטוחה, נוסיף לרוטב כפית שמן שומשום נערבב היטב ונמזוג את הרוטב מעל החצילים.
7 נקשט עם בצל ירוק ושומשום קלוי.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות