מוסקה חצילים ובשר

מתכון מושלם למוסקה בצורת גלילוני חצילים עם בשר קלה להכנה

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חצילים
3 חצילים רחבים
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
מלית
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
חצי כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
רוטב
2 כפות שמן זית
8 עגבניות קלופות וקצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים
הגשה
חופן עלי בזיליקום
אופן הכנה
1 פורסים את החציל לאורך לפרוסות של כ-1 סu0022מ.
2 מניחים את הפרוסות במסננת גדולה, ממליחים ונותנים להם לנוח כ-45 דקות.
3 מחממים מראש תנור בחום של 190 מעלות.
4 בתום 45 הדקות מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותן בשמן זית משני הצדדים ואופים בתנור כ-15 דקות עד לכדי השחמה.
5 מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה ומכינים ממנה קציצות מאורכות.
מלית
1 מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה ומכינים ממנה קציצות מאורכות.
2 פורסים את החצילים על משטח, מניחים עליהן את הקציצות ומגלגלים.
3 מניחים את הגלילות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
רוטב
1 בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
2 מוסיפים את העגבניות הקצוצות והרסק ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהרוטב מבעבע..
3 מוסיפים את התבלינים ולאחר דקה מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את גלילות החצילים לרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
5 לאחר 20 דקות מסירים את המכסה ומבשלים עוד 20 דקות נוספות.
הגשה
1 בתום הבישול מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל עלי בזיליקום.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות