מוסקה חצילים ובשר

מתכון מושלם למוסקה בצורת גלילוני חצילים עם בשר קלה להכנה

מערכת
03.08.2022
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חצילים
3 חצילים רחבים
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
מלית
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
חצי כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
רוטב
2 כפות שמן זית
8 עגבניות קלופות וקצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים
הגשה
חופן עלי בזיליקום
אופן הכנה
1 פורסים את החציל לאורך לפרוסות של כ-1 סu0022מ.
2 מניחים את הפרוסות במסננת גדולה, ממליחים ונותנים להם לנוח כ-45 דקות.
3 מחממים מראש תנור בחום של 190 מעלות.
4 בתום 45 הדקות מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותן בשמן זית משני הצדדים ואופים בתנור כ-15 דקות עד לכדי השחמה.
5 מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה ומכינים ממנה קציצות מאורכות.
מלית
1 מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה ומכינים ממנה קציצות מאורכות.
2 פורסים את החצילים על משטח, מניחים עליהן את הקציצות ומגלגלים.
3 מניחים את הגלילות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
רוטב
1 בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
2 מוסיפים את העגבניות הקצוצות והרסק ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהרוטב מבעבע..
3 מוסיפים את התבלינים ולאחר דקה מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את גלילות החצילים לרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
5 לאחר 20 דקות מסירים את המכסה ומבשלים עוד 20 דקות נוספות.
הגשה
1 בתום הבישול מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל עלי בזיליקום.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות