בורקיטס גבינה וחצילים של קרן ואיציק קדוש

בורקס במילוי גבינות וחצילים קלויים שאפשר להכין בבית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
210 גרם חמאה רכה
400 גרם קמח כוסמין מלא
1 שקית אבקת אפיה
200 מ”ל שמנת חמוצה
1 כפית שטוחה מלח
1 חלמון
למילוי חצילים שרופים:
1 חציל גדול
150 גרם גבינת פטה
2 שיני שום
1 פלפל קלוי חתוך לקוביות
0.5 כוס קשקבל
1 מלח
1 פלפל שחור
1 טימין
1 חופן עירית קצוצה
2 גבעולי בצק ירוק קצוץ
לציפוי והכנת הבורקס:
1 ביצה
1 שומשום
1 שמן פאם שמן זית
אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 שמים בקערת מיקסר את החמאה, חלמון, אבקת אפיה, שמנת חמוצה ומלח וקמח כוסמין מלא ומערבבים במיקסר כ – 3 -2 דקות עד לקבלת בצק אחיד
2 מרססים את הבצק בשמן פאם שמן זית
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות
מכינים את המלית:
1 שורפים את החציל על אש גלויה מכל הכיוונים
2 מצננים מעט, מקלפים בזהירות את הקליפה השחורה.מסננים היטב ומניחים במסננת להגרת הנוזלים
3 בקערה מפוררים את גבינת הפטה, כותשים פנימה את השום, הקשקבל, בצל ירוק, פלפל ומלח ומערבבים ומרססים 2 לחיצות של שמן פאם על בסיס שמן זית
4 מוסיפים לתערובת טימין ועירית קצוצה
שלב הרידוד והמילוי:
1 מחממים תנור ל- 180 מעלות ומוציאים את הבצק מהמקרר – נותנים לבצק לחכות כ- 15 דקות מחץ למקרר לפני העבודה
2 מרססים את השיש/ נייר אפיה בשמן פאם שמן זית
3 מרססים את המערוך ומרדדים את הבצק (שיטה זו מונעת את הוספת הקמח לבצק וכך המתכון יוצא יותר מדוייק) לעובי של 1/2 ס”מ בערך
4 יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס”מ בעזרת קורצנים או כוסות
5 מורחים את העיגולים בשכבה דקה מאד של ביצה טרופה, ועל כל עיגול מניחים כף מהמילוי
6 סוגרים את העיגולים לחצי עיגול ומהדקים היטב היטב בקצוות
7 מסדרים את הבורקיטס בתבנית על גבי נייר אפיה, מורחים ביצה ושומשום ומרססים בשמן פאם שמן זית
8 אופים כ – 20-25 דקות על 200 מעלות עד להשחמה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: