בורקיטס גבינה וחצילים של קרן ואיציק קדוש

בורקס במילוי גבינות וחצילים קלויים שאפשר להכין בבית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
210 גרם חמאה רכה
400 גרם קמח כוסמין מלא
1 שקית אבקת אפיה
200 מ”ל שמנת חמוצה
1 כפית שטוחה מלח
1 חלמון
למילוי חצילים שרופים:
1 חציל גדול
150 גרם גבינת פטה
2 שיני שום
1 פלפל קלוי חתוך לקוביות
0.5 כוס קשקבל
1 מלח
1 פלפל שחור
1 טימין
1 חופן עירית קצוצה
2 גבעולי בצק ירוק קצוץ
לציפוי והכנת הבורקס:
1 ביצה
1 שומשום
1 שמן פאם שמן זית
אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 שמים בקערת מיקסר את החמאה, חלמון, אבקת אפיה, שמנת חמוצה ומלח וקמח כוסמין מלא ומערבבים במיקסר כ – 3 -2 דקות עד לקבלת בצק אחיד
2 מרססים את הבצק בשמן פאם שמן זית
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות
מכינים את המלית:
1 שורפים את החציל על אש גלויה מכל הכיוונים
2 מצננים מעט, מקלפים בזהירות את הקליפה השחורה.מסננים היטב ומניחים במסננת להגרת הנוזלים
3 בקערה מפוררים את גבינת הפטה, כותשים פנימה את השום, הקשקבל, בצל ירוק, פלפל ומלח ומערבבים ומרססים 2 לחיצות של שמן פאם על בסיס שמן זית
4 מוסיפים לתערובת טימין ועירית קצוצה
שלב הרידוד והמילוי:
1 מחממים תנור ל- 180 מעלות ומוציאים את הבצק מהמקרר – נותנים לבצק לחכות כ- 15 דקות מחץ למקרר לפני העבודה
2 מרססים את השיש/ נייר אפיה בשמן פאם שמן זית
3 מרססים את המערוך ומרדדים את הבצק (שיטה זו מונעת את הוספת הקמח לבצק וכך המתכון יוצא יותר מדוייק) לעובי של 1/2 ס”מ בערך
4 יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס”מ בעזרת קורצנים או כוסות
5 מורחים את העיגולים בשכבה דקה מאד של ביצה טרופה, ועל כל עיגול מניחים כף מהמילוי
6 סוגרים את העיגולים לחצי עיגול ומהדקים היטב היטב בקצוות
7 מסדרים את הבורקיטס בתבנית על גבי נייר אפיה, מורחים ביצה ושומשום ומרססים בשמן פאם שמן זית
8 אופים כ – 20-25 דקות על 200 מעלות עד להשחמה
בורקיטס גבינה וחצילים של קרן ואיציק קדוש
בורקיטס גבינה וחצילים של קרן ואיציק קדוש

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות