תבשיל בשר וחצילים של אבי ביטון

אבי ביטון נכנס למטבח עם פנינה רוזנבלום ובתה חן, ומכין תבשיל "של פעם" עם בשר, עגבניות, חצילים ועוד. מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 חצילים גדולים
שמן לטיגון
1/2 ק”ג בשר לגולש (שריר או כתף)
4 בצלים
2 שיני שום
פטרוזיליה קפואה
2 כפיות מחוקות מלח
כפית גדושה פלפל שחור
פחית עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
כף סחוג עם לימון כבוש
1/2 כוס לימון
כף סוכר
מים לכיסוי
להגשה: אורז לבן
אופן הכנה
1 חותכים את החצילים לקוביות מניחים בתבנית וזורים מלח. משאירים כחצי שעה. לאחר מכן סופגים את הנוזלים שניגרו ומנקים את שאריות המלח.
2 פורסים בצל לפרוסות דקות, מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
3 מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים (יש להקפיד שלא להשחים את הבשר יתר על המידה).
4 מוסיפים פלפל שחור, פטרוזיליה, שום ומלח.
5 מטגנים קלות תוך כדי ערבוב ומוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק, סחוג, מיץ לימון, סוכר ומערבבים.
6 מוסיפים מעט מים שיכסו את התבשיל, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
7 מקביל מטגנים חצילים במחבת נפרדת עד להזהבה (לא השחמה). כשהחצילים מוכנים מוסיפים אותם לסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
8 מגישים לצד אורז לבן.
תבשיל בשר וחצילים של אבי ביטון
תבשיל בשר וחצילים של אבי ביטון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות