ארטיק פרוזן יוגורט ביתי קל להכנה בציפוי שוקולד לבן
מתכון לפרוזן יוגורט ביתי קל להכנה עם 2 מרכיבים בלבד – יוגורט ופרי לבחירה. מתכון פשוט וכיפי, קינוח מרענן במיוחד לימים חמים!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות + זמן הקפאה במקרר
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לפרוזן יוגורט:
100 גרם יוגורט יווני
250 גרם פרי קפוא – תותים, פטל, בננה, מנגו – מה שאוהבים! (כ-2 כוסות)
1 כף דבש טהור (לא חובה)
לציפוי (לא חובה, אבל מומלץ):
200 גרם שוקולד לבן איכותי
20 גרם שמן צמחי ניטרלי (קנולה או חמניות) 1.5 כפות
אופן הכנה
לפרוזן יוגורט:
1 מערבבים בקערה עם מוט בלנדר יוגורט, פרי לבחירה ודבש עד שיש תערובת אחידה
2 מעבירים את התערובת לתבניות של שלגונים. אם אין לכם, אפשר גם להעביר לקופסא אטומה. מכניסים למקפיא ללילה שלם לפחות
מכינים את הציפוי (אם רוצים):
1 לאחר שהשלגונים קפאו לחלוטין, ממיסים את השוקולד הלבן יחד עם השמן במיקרוגל (בפולסים קצרים) או על בן מארי, עד לקבלת תערובת חלקה
2 טובלים כל שלגון בתערובת השוקולד המומס. השוקולד יתקשה במהירות על הפרוזן יוגורט הקר
אופציה להכנה בקופסא:
1 אם הכנתם את הפרוזן יוגורט בקופסא, ניתן להגיש אותו בכוסות אישיות ולזלף מעל מעט שוקולד מומס או דבש
אחסון של הפרוזן יוגורט:
1 שומרים את השלגונים / הפרוזן יוגורט בקופסא אטומה במקפיא עד רגע ההגשה