למה להסתבך? כך תכינו סלמון ב-5 מרכיבים בלבד ובאפס מאמץ

הגיע הזמן לנפץ את המיתוס לפיו סלמון מסובך להכנה. לפחדנים מביניכם, קבלו שתי דרכים קלות ומהירות להכנת סלמון בחמישה מרכיבים בלבד.

הכתבה בשיתוף וילי פוד

אחרי שהוכחנו לכם כמה יתרונות בריאותיים יש באכילת סלמון, כל שנותר הוא להכניס אותו לתפריט השבועי שלכם. אולם, סקרים מראים שעל אף היותה מנה אהובה, רבים נמנעים מהכנתה בבית.

אז נכון, סלמון לא תמיד חייב לצאת חם. יבואנית המזון המובילה "וילי פוד" השיקה בשנה שעברה סדרה של שימורי סלמון אטלנטי טעימים להפליא: בשמן קנולה, מעושן בשמן קנולה, בשמן קנולה וצ'ילי, ברוטב עגבניות וברוטב טריאקי. זו אלטרנטיבה לא רק טעימה אלא גם מנצחת מבחינת המחיר (10.90 ש"ח לקופסה). אולם, אם בא לכם בכל זאת להכין מנת סלמון חמה ועסיסית בלי להסתבך, יש שתי שיטות מנצחות – שגם אלו שיש להם אפס נגיעה במטבח יוכלו להכין בקלות.

פתרון מהיר וטעים למנת סלמון טעימה לצהריים, מבית "וילי פוד"

השיטה הראשונה היא טיגון במחבת טפלון והשנייה אפייה בתנור. נכון, מדובר בשתי השיטות הנפוצות ביותר להכנת סלמון ביתי – אך הן גם היעילות ביותר במבחן התוצאה. הן מהירות וקלות להכנה ומעניקות לדג את העור הקריספי המושלם שכל כך נעים לנגיסה.

כך תכינו סלמון בפחות מ-15 דקות הכנה:

מרכיבים:

1 כף אבקת שום

1 כף בזיליקום מיובש

½ כפית מלח

4 (6 אונקיות) פילה סלמון

2 כפות חמאה/שמן זית

4 פלחי לימון להגשה בצד

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד אבקת שום, בזיליקום ומלח בקערה קטנה.

2. משפשפים את התערובת באופן שווה על הסלמון.

3. ממיסים חמאה (או שמים שמן) במחבת טפלון גדולה על אש בינונית. מוסיפים סלמון ומבשלים עד להשחמה, כ-5 דקות לכל צד (תזכורת: מתחילים כשהעור כלפי מטה).

4. הגישו את הסלמון עם פלחי לימון בצד.

סלמון במחבת

המתכון הזה עובד יופי גם בתנור:
1. מחממים תנור ל-240 מעלות צלזיוס.
2. מתבלים את הסלמון כפי שציינו כאן למעלה.
3. מניחים עם העור כלפי מטה על נייר אפייה או תבנית משומנת קלות.
4. אופים בתנור כ-12 עד 15 דקות, ללא צורך להפוך את הדג.

שימו לב: כדי לוודא שהגעתם למידת העשייה הנכונה, השתמשו בקצה הסכין כדי להציץ בין קשקשי הדג. פנים הדג צריך להיות ורוד כהה יותר במרכזו. ניתן גם להחדיר מדחום בשר לחלק העבה ביותר של הפילה, כשהטמפרטורה אליה כדאי לשאוף היא בין 50-60 מעלות צלזיוס.


ואם בא לכם לעלות שלב, מוזמנים לנסות את המתכון שלנו לפילה סלמון על מצע של פלפלים >>
ועוד כמה מתכוני דגים שכדאי לכם לנסות >>

בתיאבון!





    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    בתי בד ישנים ומודרניים

    פותנה ג'אבר | 06.05.2024

    פסטה מק אנד צ'יז

    עומר מילר | 06.05.2024