בורקס פילו קל להכנה
מתכון לבורקס מעלי פילו וגבינת פטה שמכינים ב10 דקות (אולי פחות) ולתנור
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/05/22091430/AdobeStock_57168529.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
30 עלי פילו
300 גרם גבינת פטה
1 כפית אורגנו
מלח ופלפל
50 גרם חמאה
80 גרם חלב
30 גרם שמן
שומשום
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 200 מעלות
2 מערבבים שמן, חלב וחמאה מומסת בקערה
3 מערבבים בקערה נפרדת גבינה פטה, אורגנו, מלח ופלפל
4 לוקחים עלה פילו ומורחים אותו בתערובת החמאה, מניחים מעליו עוד עלה, מורחים גם אותו, מניחים עלה שלישי ומורחים אותו גם בתערובת
5 בצד אחד של העלים מניחים פטה לאורך שולי הבצק
6 מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים בעזרת סכין לגודל הבורקס הרצוי.
7 מניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה, מ]זרים שומשום ומכניסים לתנור למשך כ-19-22 דקות