פאי תפוחים קלאסי קל להכנה

מתכון לפאי תפוחים, הכי קל להכנה ואל תשכחו כדור גלידה וניל ליד, או שניים

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 ו2/3 כוס קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 חלמון ביצה (הצהוב)
2 כפות מים קרים
למלית התפוחים:
5 תפוחים ירוקים מקולפים
25 גרם חמאה
חצי כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
כף וחצי מיץ לימון סחוט
קורט מלח
כף קונפלור
למריחה לפני האפיה:
1 ביצה טרופה
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
אופן הכנה
הכנת הבצק:
1 מערבבים במעבד מזון/ מיקסר: קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ותמצית וניל עד לקבלת בצק פירורי.
2 מוסיפים את החלמון והמים
3 מערבבים עד לקבלת בצק אחיד
4 מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים מעט, יוצרים דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
5 לאחר שעה מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית יעודית לפאי. אפשר לרדד על נייר אפיה ואז להפוך, ואפשר אפילו בלי לרדד, פשוט לסדר ולהצמיד עם האצבעות (הרבה יותר קל!). את שאריות הבצק שומרים! הם ישמשו אותנו בהמשך.
6 אחרי שסידרנו את הבצק בתבנית, מחוררים עם מזלג את התחתית, ומכניסים את התבנית ל15 דק למקפיא. את שאריות הבצק נעביר למקרר עטופים בניילון.
הכנת מלית התפוחים:
1 ממיסים על מחבת חמאה עם אבקת סוכר (לא עד המסה, אלה עד שהם יתערבבו בין עצמם),
2 פורסים את התפוחים ומוסיפים למחבת (אפשר גם קוביות)
3 מוסיפים מיץ לימון, תמצית וניל וקורט מלח.
4 מבשלים 15-20 דקות עם מכסה סגור (עד לריכוך).
5 מורידים מהאש ומערבבים עם כף קונפלור ומצננים
הרכבת העוגה:
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 מרדדים את שאריות הבצק וחותכים מהם רצועות
3 יוצקים על תבנית הפאי עם הבצק את מלית התפוחים ומסדרים את הרצועות מעל בצורת רשת
4 טורפים בקערה ביצה, אבקת סוכר ומלח ומורחים מעל.
5 מכניסים לתנור ל 20-25 דקות
6 מגישים עם כדור גלידה (או שניים)!

לעמוד האינסטגרם של נועה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות