כיסוני בצק במילוי בשר טחון עם רוטב צ'ילי, בוטנים ונענע של משה בדישי
משה בדישי מציג גאלי פאפ – כיסוני בצק במילוי בשר טחון ברוטב צ'ילי, בוטנים ונענע שלא תפסיקו לנשנש, מתוך התוכנית “טוק טוק – עוצרים לאכול במזרח”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למילוי
400 גרם בשר טחון (אונטריב-צוואר)
2 כפות נצרי במבוק קצוצים
2 שאלוט קצוצים
8 שיני שום קצוצות
¼ כפית פלפל שאטה יבש טחון
2 גבעולי למון גראס קצוצים (החלק בלבן בלבד)
3 כפות רוטב סויה
¼ כוס אפונה
8 עלי חרדל טריים
12 עלי בזיליקום רגיל /תאילנדי
לרוטב צ’ילי בוטנים
½ כוס רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות רוטב דגים
3 כפות בוטנים קלויים קצוצים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מים
10 עלי נענע
10 עלי בזיליקום
לבצק
200 גרם קמח
2 כפות שמן
כ- ½ כוס מים קרים
מעט מלח
אופן הכנה
1 בווק/מחבת מחממים מעט שמן סויה/קנולה לחום גבוה ומתחילים בטיגון השאלוט עד לשקיפות.
2 מוסיפים במבו שוט, שום, פלפל שאטה, למון גראס ואת הבשר ומטגנים קלות, יש להימנע מייבוש הבשר. מוסיפים אפונה וסויה מערבבים ומסירים מהאש.
3 מניחים את מלית הבשר בקערה ומוסיפים לה עלי חרדל ובזיליקום, מערבבים את כל המרכיבים בידיים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות לפחות.
4 הרוטב: מערבבים את כל חומרי הגלם יחד ושומרים בקירור עד לשימוש.
5 הבצק: מניחים בקערה קמח, מלח וחמאה ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי(כמו סבלה).
6 מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד מים. זמן לישה משוער 15 – 10 דק’.
7 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה לפחות.
8 מרדדים קלות את הבצק על גבי משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס”מ.
9 מוציאים את המילוי מן המקרר ומערבבים פעם נוספת (כדי לא לאבד את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה).
10 ממלאים בכל עיגול כף מן המילוי, מקפלים לחצי סהר וסוגרים היטב. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את המסה של המילוי. את הבצק ניתן לעבד פעם נוספת לכדור ולעבוד איתו שוב רק אחרי מנוחה של חצי שעה כשהוא מכוסה בניילון.
11 מחממים שמן בסיר עמוק לחום גבוה ומטגנים את הגאלי באפ עד להזהבה.
12 מניחים על גבי נייר סופג ומגישים מיד עם רוטב צ’ילי בוטנים.