עוגת פירות יבשים של אורן קנר עם איילת לטוביץ

בול לט"ו בשבט: עוגת פירות יבשים של אורן קנר עם איילת לטוביץ

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

(לשתי תבניות של עוגה אנגלית)
100 גרם שקדים
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם אגוזי לוז (בונדוק)
150 גרם צימוקים שחורים
150 גרם צימוקים בהירים
150 גרם של דבלים, תמרים ומשמש מיובש (ביחד 150 גרם)
3 קוביות של ג’ינג’ר מסוכר (לא הכרחי)
10 כפות קמח לבן או מלא
8 כפות סוכר לבן או חום
3 ביצי חופש
2 כפות מיץ לימון ממותק (של ילדים…)
2 כפיות תמצית שקדים או 2 כפות של ליקר אמרטו
אופן הכנה
1 להכניס לקערה את השקדים, אגוזי המלך, אגוזי הלוז והצימוקים.
2 לחתוך את הדבלים, התמרים, המשמשים והג’ינג’ר המסוכר לפרוסות ולהוסיף לתערובת הפירות היבשים.
3 להוסיף לתערובת 10 כפות קמח ו – 8 כפות סוכר ולערבב בעזרת הידיים
4 להוסיף לתערובת את הביצים, מיץ לימון ממותק ותמצית שקדים (או ליקר אמרטו).
5 לערבב היטב בעזרת הידיים, עד שלא רואים סימנים של קמח על הפירות.
6 לצקת את התערובת לשתי תבניות של עוגה אנגלית, משומנות היטב, ולדחוס מעט את התערובת לתבניות.
7 לאפות כ – 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. אם מריחים שהצימוקים מתחילים להישרף, לכסות בנייר אלומיניום.
8 לקרר את העוגה היטב על רשת. אפשר גם במקרר.
9 לחתוך לפרוסות דקיקות, ממש דקיקות, באמצעות סכין חד מאוד.
עוגת פירות יבשים של אורן קנר עם איילת לטוביץ
עוגת פירות יבשים של אורן קנר עם איילת לטוביץ

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות