כיסוני בשר הודו מוגשים בזרעי עגבניה של הילה אלפרט

בבסיס עשיית הכיסונים של הילה אלפרט עומד בצק אחד המאחד בתוכו קצת מזרח אירופה קצת מזרח רחוק ואיטליה.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הכיסונים:
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
3 כוסות קמח 00 (קמח חיטה רך המתאים להכנת פסטות ממולאות)
1 חלמון
1 כף שמן זית
למילוי:
½1 כפות שמן זית
300 גרם בשר הודו טחון
1 חופן עלי כוסברה
2 שיני שום
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף
1-2 פלפל חריף טרי, נקי מזרעים
½ כפית מלח
1 גבעול למון גראס קצוץ (רק החלק הפנימי, הרך והבהיר)
1 לימון או ליים, שקליפתו מגוררת
להגשה:
2 כפות שמן זית
2 כפות סויה
3 עגבניות עסיסיות במיוחד, חצויות לרוחב
1 פלפל חריף אדום פרוס לפרוסות דקיקות
חופן בצל ירוק קצוץ (גם החלק הלבן)
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 ממיסים כפית מלח בכוס אחת של מים רותחים ומעבירים לקערה
2 כשהמים עדיין רותחים, מוסיפים פנימה, באחת, 1 כוס קמח ומערבבים היטב
3 מוסיפים לתערובת חלמון אחד של ביצה וכף שמן זית. ושוב מערבבים
4 מוסיפים עוד כוס קמח ועוברים ללישה ידנית
5 מוסיפים בהדרגה עוד קמח, ממשיכים ללוש, עד שמתקבל בצק רך וגמיש
6 מייצרים כדור מהבצק ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למנוחה במקרר, בין שעתיים ליממה
מכינים את המילוי:
1 מכניסים למעבד מזון את כל חומרי המילוי, מלבד גרידת הליים, ומעבדים בפולסים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
2 מעבירים את המילוי לקערת עבודה, מוסיפים גרידת ליים ומערבבים. שומרים בקירור עד לסיום העבודה עם הבצק
3 מקמחים את משטח העבודה ואת הבצק המוכן מקמחים מעט, פותחים את הבצק ומרדדים לעלה דקיק וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס”מ
4 מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית. מקפלים לחצי סהר ומהדקים היטב. מקפלים את שולי הבצק כאשר תוך כדי הידוק הקצוות יוצרים 6-5 קפלים, “פליסה”, בחלקו העליון
1 מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית בחום בינוני
2 מניחים את הכיסונים במחבת כשהצד השטוח כלפיי מטה ומטגנים במשך כשתי דקות או עד שהזהיבו בתחתית
3 יוצקים פנימה מים בגובה של כ- 1 ס”מ. לא יותר. מכסים ברדיד אלומניום, ומבשלים כ-4 דקות או עד שיתאדו כל המים. אפשר לחורר את רדיד האלומיניום על מנת לזרז את האידוי
4 כשיבשו המים מוציאים מיד לכלי הגשה, סוחטים מעל את העגבניות, זולפים מעט סויה ושמן זית, מפזרים את הפלפל החריף והבצל הירוק ומגישים מיד
כיסוני בשר הודו מוגשים בזרעי עגבניה של הילה אלפרט
כיסוני בשר הודו מוגשים בזרעי עגבניה של הילה אלפרט

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: