סופגניות קלאסיות של הנס וגלית ברטלה

בחנוכה, או סתם כשבא להתפנק, קבלו מתכון מושלם לסופגניות קלאסיות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק המקדים:
125 גרם חלב פושר
25 גרם שמרים טריים
100 גרם קמח
לבצק:
400 גרם קמח
80 גרם סוכר
3 ביצים
2 כפות רום
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
קליפה מגוררת מ- 1/4 תפוז
0.25 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
שמן קנולה לטיגון
להגשה:
ריבת תות לקישוט
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
1 ממיסים את השמרים בחלב
2 מוסיפים 100 גרם קמח ומערבבים
3 מכסים בשכבה דקה של קמח ומניחים בצד לתפיחה של כ- 15 דקות
4 מעבירים את הבצק המקדים למעבד המזון עם להב פלסטיק
5 מוסיפים את הקמח הנותר, סוכר, ביצים, רום וחומרי טעם ומעבדים במשך דקה
6 מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 4 דקות נוספות
7 יוצרים כדור מהבצק ומניחים מכוסה במגבת להתפחה של שעה
8 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל- 20 יחידות
9 מכדררים לכדורים אחידים ומניחים במרווחים על מגש משומן קלות. מתפיחים עד להכפלת הנפח
10 מחממים שמן ל- 160 מעלות ומטגנים את הכדורים 2 דקות מכל צד
11 מוציאים עם כף טיגון ומניחים על נייר סופג
12 מזריקים עם שקית זילוף ריבת תות שדה ומפזרים אבקת סוכר
13 מגישים חם
סופגניות

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: