דונאטס מושלמים של אורלי דהן חרמש

מתכון לדונאטס רכים, עשירים וממכרים! כדאי להכין כמות כפולה כדי שתזללו בכיף וישאר גם למחר. ויש פה בונוס – מהחור של הדונאטס מכינים סופגניות ביס קטנות

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק ל 20 סופגניות בינוניות ו 20 קטנטנות:
1/2 – 3/4 כוס מים
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
25 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
2 – 1/4 2 כוסות קמח
לטיגון, ציפוי ומילוי:
שמן סויה/חמניות לטיגון עמוק
אבקת סוכר לציפוי הדונאטס
סוכר – קינמון לגלגול הסופגניות הקטנות
קרם שוקולד/ריבה למילוי
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים. מניחים לכמה דקות להמסת השמרים והופעת הבועות.
2 מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומפעילים את המיקסר במהירות בינונית לכמה דקות עד שנוצר כדור בצק. אם הבצק נראה לכם לח מידי או יבש מידי הוסיפו מעט קמח או מים.
3 כסו את הקערה עם ניילון נצמד או מגבת מטבח נקייה ולחה והניחו להתפחה לשעה לפחות.
4 כשהבצק תפח, מורידים אותו למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. בעזרת קורצן עוגיות או כוס בקוטר 6 – 7 ס"מ קורצים עיגולים, ובתוכם קורצים עוד עיגול בקוטר 3 ס"מ בערך. מניחים את הטבעות ואת העיגולים הקטנים על מגבת יבשה ומקומחת ומכסים במגבת נוספת להתפחה כ 30 – 45 דקות. את שארית הבצק מאחדים, מרדדים וקורצים שוב.
5 מחממים שמן בסיר, בערך בגובה 7 ס"מ, לחום בינוני. בזהירות רבה מעבירים את הסופגניות לשמן. מטגנים כ 3 דקות בכל צד או עד שמזהיב בלבד ואז הופכים.
6 מוציאים מהשמן לצלחת עם מגבות נייר לספיגת עודפי השמן. ממשיכים לטגן.
7 כשהסופגניות עדיין חמימות מגלגלים ומצפים אותן באבקת סוכר או סוכר קינמון וממלאים בשוקולד או ריבה.
8 מגישים חם!
לא מבזבזים בצק! מתוך הבלוג של אורלי דהן חרמש

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות