ערמון המלך: איך להכין ערמונים?
איך מכינים ערמונים וגם הצעה למנת מרק משודרגת בשילוב ערמונים
אייאייאיי ערמונים! לא שאני טיילן גדול באירופה הקלאסית, אבל בחורף אין דבר שמאפיין טוב יותר את אירופה מאשר ריח הערמונים הקלויים ברחובות ומוכרי הערמונים שקולים אותם במקום טריים, טריים וחמים, חמים.
אצלנו בישראל עוד לא נתקלתי במוכרי ערמונים, אבל לכו תדעו, אולי עלינו כאן על “סטארט אפ”.
אז מה זה בעצם ערמונים?
ערמונים גדלים על עץ גבוה, כאשר יש שני זנים מרכזיים. המוכר יותר מבין השניים, הוא ה”מארון” – העץ שפורח בין יוני ליולי מוציא פירות טרייים החל מחודש אוקטובר.
עדיף לקנות את הערמונים בכמות גדולה כאשר מוצאים אותם טריים בשווקים או בסופרמרקט.
מזהים את הטריות לפי הקשיחות והריח. אם הם קשיחים והקליפה החומה צמודה לפרי והריח הוא נעים עד כמעט ללא ריח, אז הערמונים טריים. זה הזמן להצטייד בכמות גדולה ולקרר או אפילו להקפיא אותה עד לחצי שנה בפריזר.
אם הם רכים, הקליפה נפרדת, ויש עליהם סימנים ירוקים שנראים כמו עובש או ריח קל של עובש אז הם לא טובים ויהיו מרים ולא טעימים ומתוקים כמו שהם אמורים להיות. בשלב הזה כבר עדיף לוותר כדי לא להתאכזב.
איך מכינים אותם?
האופציה ראשונה והמועדפת עליי היא בחימום תנור ל – 220 מעלות. מוזגים בתבנית שכבה שטוחה של מים. את הערמונים חורצים קלות בדופן התחתונה שלהם או בצלב בצידם. מניחים אותם בתנור בתוך התבנית עם המים עד שהקליפה נפרדת מהערמונים. אם רוצים לקלף אותם בצורה מושלמת וליהנות מהם בצורה הטובה ביותר, אז כדאי לקלף אותם ולאכול אותם כשהם חמים.
האופציה השניה והקלה יותר: לאחר שחורצים אותם, מעבירים אותם לסיר מלא במים רותחים עד שהקליפה מתחילה להיפרד. במקרה הזה, לי אישית, חסר הטעם הקלוי של האופציה הראשונה, אבל אומרים ש”אם אתה לא עומד בחום, צא מהמטבח”.
כשיש לנו ערמונים קלופים אפשר לאכול אותם כמו שהם. לשלבם במרק, בקינוחים ומה לא.
הצעה למנת מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים
אני מכין מרק פשוט של ארטישוק ירושלמי עם מעט גזר ובצל שכיסיתי במים עם מלח וטימין. לאחר כשעה אני טוחן הכל למרק חלק. מעל אני מניח כף גדושה של ערמונים קלויים קצוצים וכף שמנת מתוקה מוקצפת עם מעט מלח לכל מנה. ככה אנחנו מקבלים שדרוג מדהים למרק פשוט.
בתאבון ותשמרו על האצבעות מפני החום של הערמונים!
מומלץ לקרוא גם: