פשטידיאט (פשטידה דיאטית)

דרכים בריאות ליצירת פשטידות מוצלחות

אני חייבת להודות שלעולם לא הייתי חובבת פשטידות גדולה.

כל העניין של לערבב ירקות בבלילה לא עשה לי את זה, אבל יש משהו כל כך ישראלי ובסיסי בפשטידה שנאלצתי, במהלך השנים, להכין פשטידות.

תמיד רציתי פשטידה טעימה, פריכה ומלאת בריאות ולא כזאת שנעשית משאריות האוכל, מפוצצת בגבינות צהובות עמוסות כולסטרול, ביצים וקמח. מצאתי שאין צורך בכל אלו. פשטידה יכולה לצאת מצויין גם עם ערימות של ירק טרי או ירקות חלוטים בבלילה עדינה של בערך כוס קמח חומוס ו – 2 ביצים.

הנה דוגמא למתכון שחביב עליי: פשטידת ירוקים שמורכבת מ – 2 חבילות של עלי מנגולד טריים שנקצצים דק, להם נוסיף שום קצוץ, עלי תרד קצוצים, בצל ירוק וכרישה. לזה נוסיף המון עשבי תיבול טריים כגון:  פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, קצוצים אף הם ומטגנים הכל במחבת גדולה עם מעט שמן זית .

את התערובת מצננים ואז מוסיפים לה תבלינים כמו כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל חריף או שחור. מוסיפים 3  או 4 ביצים , תלוי בגודל המחבת שלכם ואם רוצים מעט קמח חומוס או קמח כוסמין להסמכה.

את כל התערובת הזאת מכניסים שוב למחבת שיכולה להיכנס לתנור, מטגנים במעט שמן זית כ – 10 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ואז מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך רבע שעה או עד שהפשטידה שחומה ומוכנה. התוצאה מרהיבה, פשטידה מפוצצת בירוק בריא וזוהר , מלאת ויטמינים וטעימה בטירוף, אני מבטיחה לכם שאחרי שתטעמו אותה היא תהפוך למנה קבועה אצלכם בבית.

אתם כמובן יכולים להשתמש בהמון סוגי ירקות כמו קישואים , ברוקולי, פטריות ותמיד להקפיץ אותם במעט שמן זית כדי להוציא מהם את הרטיבות.

תמיד צריך לשדך אותם עם עשבי תיבול טריים ולהסמיך אותם עם סוגי קמח בריאים ואפשר גם גבינות רזות לבנות כמו גבינות עיזים מעולות שיש להשיג עכשיו בכל המרכולים שהן הרבה יותר בריאות. בקיצור, תכינו פשטידות עם חומרי גלם שכאלו ומבטיחה לכם חגיגה של טעמים מצוינים והרבה בריאות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות