בבקה דובדבנים ללא גלוטן של תמי בן דוד

נתחיל בתרגיל כפל קטן: הכפילו כל מה שאתם יודעים על מאפי שמרים ללא גלוטן בכל מה שאתם יודעים על תהליך הכנת מאפי שמרים… לא חשוב איזה, באופן הכי מוחלט תקבלו תוצאה חיובית. כעת אתם יכולים להכפיל בחזקת 4 לפחות את התוצאה כדי להתחיל לדמיין את הבבקה המושלמת שאני גאה להציג כאן בפניכם, סוג של הכלאה בין הפנטונה האיטלקית והבריוש הצרפתי.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל- 2 תבניות בבקה קטנות או 1 גדולה
3 ביצים גדולות XL חלבונים-חלמונים (אם משתמשים בביצים קטנות יותר, יש להוסיף ביצה)
1 כוס סוכר (200 גרם)
100 גרם חמאה מומסת
1 כוס חלב (240 מ”ל)
1 כפית תמצית וניל
350 גרם תגמיש נוסחה משופרת
25 גרם שמרים טריים
150 גרם דובדבני אמרנה
100 גרם דובדבנים מיובשים ללא תוספת סוכר
את הדובדבנים לא כדאי להחליף אבל אם סף דחיית הסיפוק שלכם נמוך ואין בהישג יד דובדבנים, היא תצא מושלמת גם אם תחליפו אותם (250 גרם) באגוזים, צימוקים, שברי שוקולד
אופן הכנה
1 שמים בקערת מיקסר מצויד בבלון הקצפה את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קצף יציב (לא נוקשה!) ומבריק. מסירים את בלון ההקצפה ומתקינים וו לישה
2 מערבבים את החמאה המומסת עם החלב, הווניל והחלמונים ומוזגים את הבלילה לקערת הקצף
3 מוסיפים לקערה את הקמח והשמרים ולשים במהירות איטית עד קבלת מסה דלילה ואחידה
4 מוסיפים את שני סוגי הדובדבנים ומבליעים בעזרת לקקן לפיזור מלא
5 משמנים עם חמאה, בנדיבות רבה, את תבנית הקוגלהוף ומוזגים אליה את בלילת הבצק הרכה כך שתמלא מחצית מגובה התבנית
6 משהים לתפיחה במקום חמים (תנור, 40 מעלות) עד לתוספת של כ-30% נפח, דהיינו, המסה מגיעה ל-¾ מגובה התבנית. מחממים תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
7 אופים משך 30-35 דקות עד השחמה נאה וכאשר לחיצה קלה עם האצבע מחזירה מגע ספוגי
8 מוציאים מהתנור והופכים את התבנית על רשת. כאשר העוגה נוחתת על הרשת מעצמה, מסירים את התבנית ומשהים לצינון מלא
9 ניתן לצפות בגנאש שוקולד או לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה. אם אתם מחובבי עוגות השמרים הרטובות אז רק לידיעה: כאשר העוגה קרה, ניתן להרטיב בסירופ סוכר חם מעורבב עם מעט ליקר אמרטו (זה גם יאריך את חיי המדף של העוגה בכלי אטום/שקית מחוץ למקרר)

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות