דנבר קאט, טחינה עשבי תבלין ודבש של ברק אהרוני
איזה כיף להיכנס למטבח עם אבא, בעיקר כשהוא שף! ברק אהרוני נכנס עם ילדיו למטבח ומכין איתם מתכונים שהם אוהבים במיוחד – לבשל ולאכול. הפעם הם מכינים דנבר קאט, טחינה עשבי תבלין ודבש
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
1 שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
400 גרם נתח דנבר קאט שלם
2 כפות שמן זית
PURPLE RAIN SALT לציפוי הבשר
במיה תאילנדית
2 כפות חומץ בן יין אדום
צ'ילי אדום טבעות
1/2 כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה ביחד
לטחינה:
250 גרם טחינה
1 כפית דבש גדושה
1/2 פלפל צ'ילי ירוק נקי מגרעינים
1 שן שום קטנה
1/2 כוס פטרוזיליה עלים
1/2 כוס כוסברה עלים
1 ליים סחוט וקצוץ עם הקליפה
1/2 כפית מלח לימון
250-300 מ"ל מי קרח
1 כפית מלח
תבלין פרפל מג'יק
אופן הכנה
1 לוקחים את נתח הבשר ומושחים אותו בעדינות בשמן זית
2 מפזרים על מגש את תערובת המלח הסגול
3 מניחים את נתח הבשר בתערובת המלח ומצפים אותו מכל צדדיו
4 עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר
5 מוציאים את הנתח מהמקרר 10 דק לפני ההכנהם את הרוטב על העלים עם הידיים בעדינות ומסדרים בצלחת הגשה.-כמובן עם הילדים יחד
6 מחממים מחבת כבדה על אש בינונית וממתינים שהמחבת תהיה חמה אבל לא חמה מדי
7 מניחים את נתח הבשר וצורבים אותו היטב מכל צידיו
8 מוציאים ומניחים לו להתקרר כ6-8 דק
9 מניחים את הבמיה על המחבת עם מעט שמן זית וצולים אותם
10 שופכים את החומץ במחבת ומזגגים את הירוקים
11 פורסים את הבשר בעובי הרצוי ומניחים על הצלחת
12 מפזרים טבעות צ'ילי על הבשר, מניחים את הירוקים בצד הצלחת
לטחינה:
1 במעבד מזון מניחים את הצ'ילי, שום, עלי כוסברה ופטרוזיליה, ליים קצוץ והמיץ שלו וטוחנים היטב למשחה. אם צריך מוסיפים מעט מהמים כדי לעזור לכל המרכיבים להפוך למשחה
2 מוסיפים את הטחינה והדבש פנימה יחד עם מלח הלימון ומפעילים את מעבד המזון.
3 מוסיפים את המים פנימה וממשיכים את הפעולה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק של הטחינה.
4 מוסיפים את המלח ומערבבים עוד קצת.
5 מגישים לצד הבשר