עלי גפן ממולאים של עומר מילר

הצצה לחייהם של השף עומר מילר ואשתו המעצבת שירנקה בתכנית החדשה “סטוריז” עם מתכון לעלי גפן בניחוחות יווניים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

50-60 עלי גפן טריים, או 400 גרם עלי גפן משומרים
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
למלית
בצל בינוי קצוץ
4 כפות שמן זית
כוס אורז
2 כוסות מרק או מים
מלח פלפל
25 גרם צנובר
50 גרם צימוקים כהים קטנים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
אופן הכנה
עלי גפן
1 אם משתמשים בעלי גפן טריים – שוטפים אותם, מניחים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים עד כדי כיסוי. משהים כמה דקות ומסננים.
2 אם משתמשים בעלים משומרים יש להניח במסננת, לשטוף תחת זרם מים קרים, להעביר לקערה ולצקת עליהם מים רותחים. מחליפים את המים כמה פעמים כדי להפיג את המליחות.
להכנת המלית
1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן בסיר בינוני, עד שהוא נעשה שקוף.
2 מוסיפים את האורז, ומערבבים דקה.
3 מוסיפים את המרק או המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שכל המים נספגים באורז.
5 מצננים.
6 קולים מעט את הצנוברים על מחבת נקייה, עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים לאורז עם הצימוקים, הפטרוזיליה והשמיר.
7 טועמים ומתקנים את התיבול.
להרכבת עלי הגפן
1 פורסים עלה על משטח עבודה עם הצד הבולט של הנימים כלפי מעלה.
2 מניחים כ-1/2 כף מהמלית על בסיס העלה, מקפלים מעליה את שני הצדדים וממשיכים לכרוך כלפי מעלה לגלילה.
3 ממשיכים למלא כך כ-40 עלים.
4 מניחים את כל העלים שנותרו (העלים הפגומים והקרועים) בתחתית סיר גדול ורחב.
5 מניחים עליהם בצפיפות את “חבילות” עלי הגפן, ויוצקים למעלה את השמן.
6 מוסיפים 1/2 כוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-45 דקות.
7 מטפטפים על פני העלים את מיץ הלימון הטרי. מגישים חם או קר.
עלי גפן ממולאים של עומר מילר
עלי גפן ממולאים של עומר מילר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות