עלי גפן ממולאים של עומר מילר
הצצה לחייהם של השף עומר מילר ואשתו המעצבת שירנקה בתכנית החדשה “סטוריז” עם מתכון לעלי גפן בניחוחות יווניים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
50-60 עלי גפן טריים, או 400 גרם עלי גפן משומרים
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
למלית
בצל בינוי קצוץ
4 כפות שמן זית
כוס אורז
2 כוסות מרק או מים
מלח פלפל
25 גרם צנובר
50 גרם צימוקים כהים קטנים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
אופן הכנה
עלי גפן
1 אם משתמשים בעלי גפן טריים – שוטפים אותם, מניחים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים עד כדי כיסוי. משהים כמה דקות ומסננים.
2 אם משתמשים בעלים משומרים יש להניח במסננת, לשטוף תחת זרם מים קרים, להעביר לקערה ולצקת עליהם מים רותחים. מחליפים את המים כמה פעמים כדי להפיג את המליחות.
להכנת המלית
1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן בסיר בינוני, עד שהוא נעשה שקוף.
2 מוסיפים את האורז, ומערבבים דקה.
3 מוסיפים את המרק או המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שכל המים נספגים באורז.
5 מצננים.
6 קולים מעט את הצנוברים על מחבת נקייה, עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים לאורז עם הצימוקים, הפטרוזיליה והשמיר.
7 טועמים ומתקנים את התיבול.
להרכבת עלי הגפן
1 פורסים עלה על משטח עבודה עם הצד הבולט של הנימים כלפי מעלה.
2 מניחים כ-1/2 כף מהמלית על בסיס העלה, מקפלים מעליה את שני הצדדים וממשיכים לכרוך כלפי מעלה לגלילה.
3 ממשיכים למלא כך כ-40 עלים.
4 מניחים את כל העלים שנותרו (העלים הפגומים והקרועים) בתחתית סיר גדול ורחב.
5 מניחים עליהם בצפיפות את “חבילות” עלי הגפן, ויוצקים למעלה את השמן.
6 מוסיפים 1/2 כוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-45 דקות.
7 מטפטפים על פני העלים את מיץ הלימון הטרי. מגישים חם או קר.
